Caz demn de Cartea recordurilor: Doi soti nu si-au vorbit timp de 20 de ani. Care au fost primele cuvinte rostite de sot

Caz demn de Cartea recordurilor: Doi soti nu si-au vorbit timp de 20 de ani. Care au fost primele cuvinte rostite de sot

-
//
06.01.2017

Otou Katayama si sotia sa Yumi au facut o pauza de la comunicare de… 20 de ani. Cei doi soti din Japonia au intrat in Cartea Recordurilor pentru aceasta ‘performanta’.

Caz demn de Cartea recordurilor: Doi soti nu si-au vorbit timp de 20 de ani. Care au fost primele cuvinte rostite de sot

Certurile in cuplu sunt normale oriunde pe planeta, mai putin intr-o localitate din Japonia. Nu exista relatie in care sa nu existe puncte de vedere diferite, insa Otou se pare ca nu a putut trece cu vederea atitudinea sotiei sale. Cei doi soti au refuzat sa isi vorbeasca in conditiile in care au convietuit impreuna, si-au crescut copiii impreuna. In Japonia, lipsa comunicarii intre soti poarta denumirea de „lege de gheata”.

Povestea celor doi pare desprinsa dintr-un film, insa e pe cat se poate de reala. Cei doi traiesc in Nara, o localitate din sudul Japoniei, si traiesc impreuna cu cei trei copii pe care i-au crescut impreuna. Yumi a incercat sa vorbeasca in fiecare zi cu sotul ei, insa tot ce a obtinut in cei 20 de ani de tacere au fost niste ridicari din cap sau priviri piezise.

Povestea celor doi a fost facuta cunoscuta de fiul lor Yoshiki, in varsta de 18 ani. Acesta a trimis a scrisoare catre un post de televiziune din Japonia in care a relatat cum traiesc parintii sai de mai bine de 20 de ani.

Tanarul a scris ca nu i-a auzit niciodata pe parintii sai vorbind unul cu celalalt. Jurnalistii au ajuns in Nara ca sa se convinga de veridicitatea acestei istorisiri. „A trecut ceva timp de cand nu am vorbit cu sotia mea”, s-a confesat Otou.

Reporterii au aflat si motivul pentru care nu a mai dorit sa ii adreseze niciun cuvant sotiei sale: „Era foarte preocupata de copii”. Cu alte cuvinte, barbatul a devenit gelos si s-a simtit dat la o parte inca de la sosirea pe lume a primului copil.

Copiii au organizat o intalnire intre parintii lor ca sa vada daca, dupa 20 de ani, isi vor vorbi. „Yumi, stiu ca ai suferit mult in acesti ani. Vreau sa iti spun ca iti sunt recunoscator pentru tot ce ai facut. Sper ca de acum vom putea sa vorbim si sa muncim impreuna”, au fost primele cuvinte pe care le-a adresat Yumi dupa 20 de ani. Vezi video mai jos:

Sursa: Perfecte.md