mamaplus

Unde în Chișinău poți găsi cursuri pentru viitorii părinți în perioada pandemiei?

0
//
05.02.2021

Un cuplu care se pregătește să devină părinți pentru prima dată, își pune o mulțime de întrebări și se confruntă cu diverse probleme și griji. Cursurile pentru viitorii părinți sunt concepute pentru a rezolva toate aceste probleme și pentru a răspunde la toate întrebările, astfel încât să o pregătească pe viitoarea mamă pentru naștere și să le ofere viitorilor părinți cunoștințe de bază în ceea ce privește îngrijirea copilului în primele luni de viață. Cursurile sunt organizate de medici cu experiență, care vă vor oferi informații ample despre pregătirea pentru nașterea unui copil, drept urmare, să frecventezi aceste cursuri nu este doar interesant, ci și util.

Pentru cine sunt utile aceste cursuri?

Nașterea unu copil reprezintă o responsabilitate care necesită o pregătire psihologică prealabilă și o informare corespunzătoare. În cadrul cursurilor veți putea discuta despre sarcină, naștere și îngrijirea nou-născutului atât cu specialiști, cât și cu alți părinți. Viitorul tată va fi, de asemenea, interesat să frecventeze cursurile, mai ales dacă perechea planifică prezența partenerului la naștere. În cadrul cursurilor se va discuta despre procesul nașterii, despre cum poate fi ajutată viitoarea mămică în timpul nașterii, despre colaborarea cu personalul medical din maternitate, precum și despre cum bărbatul își poate susține soția și de ce acte și lucruri personale va avea nevoie tatăl în timpul nașterii.

Ce poți să obții de la cursurile de pregătire pentru naștere?

mamaplus

Principalul scop al acestor cursuri este să-i pregătească pe viitorii părinți pentru nașterea în sine și pentru principalele probleme de îngrijre a nou-născutului, care pot apărea în primul an de viață:

 • cursurile vă vor oferi informații despre naștere;
 • vă vor ajuta să vă pregătiți psihologic, vă vor ajuta să scăpați de eventualele frici și temeri care pot apărea;
 • vă vor învăța cum să aveți grijă de nou-născut;
 • le ajută pe femei să se pregătească pentru alăptare;
 • în cadrul cursurilor, veți putea afla despre înțărcarea corectă a copilului, precum și despre începerea diversificării;
 • veți putea afla despre fiziologia femeilor însărcinate și veți putea învăța să vă ascultați propriul corp și să înțelegeți ce se întâmplă;
 • veți avea acces la toate informațiile necesare despre cum să aveți grijă de un nou-născut, astfel încât micuțul să fie sătul, sănătos și fericit;
 • cursurile vă vor ajuta să vă pregătiți pentru nașterea cu prezența partenerului, îl vor ajuta pe soț să-i ofere soției sale sprijinul necesar în fiecare etapă din procesul nașterii copilului.

Frecventând aceste cursuri, viitorii părinți se vor obișnu mai repede cu noile lor roluri, vor reuși să învingă neîncrederea și să depășească frica de necunoscut.

MamaPlus.md a pregătit o prezentare generală despre cursurile care se organizează în Chișinău pentru viitorii părinți.

Școala viitorilor părinți la Medpark

mamaplus

Pentru ca viitoarea mămică să fie liniștită și fericită din primele săptămâni de sarcină, iar bebelușul să se dezvolte sănătos și armonios, Medpark a lansat un concept nou al cursurilor prenatale: mai interactiv, mai practic și mai comod. Școala viitorilor părinți se desfășoară în formă de workshopuri interactive, unde participanții vor afla răspunsuri la toate întrebările lor, de la cele mai banale (cum să-și aleagă medicul sau ce are voie să mănânce o femeie însărcinată), până la cele mai puțin obișnuite, dar la fel de importante (ce cosmetice poate utiliza viitoarea mămică sau ce trebuie să știe despre zborul cu avionul).

Este recomandat ca părinții să se programeze pentru curs în trimestrul III de sarcină. Programul școlii include 3 workshopuri ​în cadrul cărora veți afla tot ce trebuie să știți pentru sănătatea viitoarei mămici și a bebelușului:

 • Naștera naturală vs. nașterea prin cezariană, tehnici de relaxare în travaliu, precum și tot ce trebuie să cunoașteți despre anestezie și calmarea durerii în travaliu.
 • Curs de îngrijire a nou-născutului: măsuri de prim ajutor şi soluționarea problemelor ce pot apărea pe parcursul primului an de viață a bebelușului.
 • Alăptarea de la A la Z, indicații privind alăptarea corectă şi eficientă, alimentarea în perioada alăptării.

La momentul actual, cursurile se desfășoară în format online. Programul cursurilor poate fi văzut pe pagina de Facebook Maternitatea Medpark. Cursurile au loc în limba română (doar unele lecții pot fi în limba rusă, în dependență de speaker).

Cursurile sunt GRATUITE
Adresa clinicii: Chișinău, str. Andrei Doga, 24
Telefon: (+373 22) 400 040

Site  
Facebook 

Cursuri online pentru viitorii părinți la Repromed

mamaplus

Clinica îi invită pe viitorii părinți să participle la seminarele care au loc online cu ajutorul platformei ZOOM și sunt moderate de către un medic ginecolog-obstetrician. Participanții la seminar vor obține cunoștințe de bază și recomandări utile și vor afla răspunsuri la toate întrebările.

Programul școlii: în cadrul seminarelor online viitorii părinți vor putea afla toată informația necesară: ce procese au loc în organismul femeii în perioada sarcinii, totul despre conduita femeii, ce probleme ar putea apărea pe parcurs și cum pot fi prevenite, precum și informații utile despre naștere, alăptare și dezvoltarea nou-născutului.

Orarul seminarelor online poate fi vizualizat pe pagina Spitalul Repromed в Faceebook 

Seminarele sunt GRATUITE.

Adresa clinicii: Chișinău, str. Valea Crucii, 19

Telefon: +373 22 22 955500

Site 
Facebook 

Seminare și Yoga pentru viitoarele mămici la Centrul de Yoga al Eugeniei Ionel 

mamaplus

La Studioul de yoga al Eugeniei Ionel au fost deschise grupe pentru viitoarele mămici, precum şi seminare pentru viitorii părinți privind naşterea, îngrijirea şi educarea copiilor. Specialiştii de la centru ştiu că practicarea yoga este permisă pe toată durata sarcinii, până la naştere (totul depinde de starea de sănătate a mămicuței). Seminarele și grupele de Yoga au loc în funcție de numărul de femei înscrise. Practicând Yoga pentru gravide vei învăța tehnicile de respirație şi pozițiile pentru naştere.

Exercițiile practicate reprezintă o profilaxie pentru diverse probleme legate de sarcină: variațiile de dispoziție, oboseala, dificultățile de respirație, edemele, varicele, durerile de spate, greutatea în exces.

În anul 2014 Centrul de Yoga al Eugeniei Ionel a fost distins cu o mențiune oficială de mulțumire în cadrul conferinței obtetricienilor și ginecologilor din Moldova, pentru contribuția la pregătirea femeilor pentru naștere.

Mai multe detalii despre formarea grupelor și următoarele seminare, poți afla la numărul de telefon: +373 069792797

Facebook Evgenia Ionel

Facebook Arbuz Family Club
 

Școala online a Ecaterinei Mikitenko ”Cum să devii mamă”

mamaplus

Programul de autor al doulei Ecaterina Mikitenko reprezintă un curs video pentru gravide numit ”Nașterea”. Cursul le va ajuta pe viitoarele mămici să se pregătească de nașterea naturală sau prin cezariană; le va povesti ce să facă, cum să nască un copil sănătos și în ce constă secretul unei nașteri ușoare; le va ajuta pe cuplurile aflate la primul copil și le va explica la ce să se aștepte în viitorul apropiat; cum să îngrijească un nou-născut în primele săptămâni și luni de viață, cum să se pregătească de perioada maternității și să devină mame fericite și înțelepte.

Programul cursului include 5 lecții teoretice, cu partea practică de pregătire pentru naștere și maternitate, o sarcină pentru lucru individual, 2 materiale video bonus, acces nelimitat la înregistrări video, bonusuri și material informativ adăugător. 
Mai multe detalii despre curs poți afla pe site-ul KakStatiMamoi

Prețul cursului: 800 lei

Telefon: +373 79 68 33 43

Site 
Facebook