mamaplus

Lista soluțiilor pentru copii împotriva căpușelor și a insectelor, disponibile în vânzare la Chișinău

-
//
05.05.2022

Vara este sezonul plimbărilor în aer liber împreună cu copiii, al ieșirilor la iarbă verde și drumețiilor. Bucuria de a savura plimbările în natură este eclipsată însă de insectele sâcâitoare: țânțari, căpușe, musculițe, albine și viespi. Sezonul căpușelor a început deja în Moldova și va dura până la sfârșitul toamnei. Cel mai bun mod de a te proteja de aceste insecte este aplicarea unor preparate speciale, așa-numitele repelente care țin insectele la distanță.

mamaplus

Pe străzi, în natură și în parcuri trăiesc diverse tipuri de insecte, iar cea mai bună modalitate de a te proteja de mușcăturile lor periculoase este aplicarea unor loțiuni sau spray-uri împotriva lor. În prezent, pe piață poți găsi un sortiment larg de produse care îți vor proteja copilul de insecte. Producătorii pun accent pe calitate și siguranță și își completează stocurile cu repelente în formă de accesorii.

Ce tipuri de repelente există pe piață?

 • În formă de brățară. De regulă, este fabricată din siliicon, plastic sau stofă și are un compartiment unde poți introduce un cartuș special. Soluția care se conține în cartuș se evaporă și are proprietatea de a ține la distanță insectele. Există două tipuri de brățări: cele de unică folosință sau cu cartușuri de schimb.
   
 • Clipsa. Se deosebește de brățara repelent prin modalitatea de fixare: clipsa cu cartuș se poate fixa de haină, plasa de la cărucior sau rucsac cu ajutorul unei clame speciale.
   
 • Plasturi decorativi îmbibați cu arome menite să țină la distanță insectele. Plasturii sunt de unică folosință și pot fi eficienți timp de 2-4 ore, în funcție de producător.
   
 • Unguent/cremă/gel - repelent care se aplică direct pe pielea copilului. Aceste preparate sunt potrivite pentru copiii mai mari, care nu vor încerca să guste crema sau unguentul aplicat pe piele.
   
 • Spray – acest tip de repelent poate fi aplicat pe haine sau pe cărucior, însă nici într-un caz pe piele. Este important ca spray-ul să fie aplicat la o distanță mare față de copil, ca să se evite inhalarea acestuia. Spray-ul este un remediu bun împotriva țânțarilor, căpușelor și a altor insecte, fiind potrivite pentru copiii de până la 1-2 ani.
   
 • Spirală, fabricată dintr-o pastă specială, care poate fi aprinsă, iar fumul produs de ea are proprietatea de a alunga toate insectele din vecinătate. Soluția este bună împotriva țânțarilor și mai puțin eficientă în ceea ce privește căpușele. 
   
 • Remedii naturale și repelente pe bază de uleiuri. Aromele uleiurilor de levănțică, mentă, melisa, salvie și busuioc sunt cele mai bune soluții împotriva țânțarilor. Aceste uleiuri esențiale sunt folosite cu ajutorul unui difuzor sau pentru anumite proceduri. În forma lor naturală, uleiurile esențiale nu ar trebui aplicate direct pe corp. Acestea trebuie diluate preventiv în soluții special pe bază de ulei. Mulți producători pun la dispoziția cumpărătorilor soluții gata preparate și spray-uri pe bază de uleiuri pentru bebeluși.

Recomandări utile

 • Atunci când vă porniți la plimbare cu copilul și urmează să vizitați locuri în care sunt insecte, îmbrăcați-l pe cel mic în haine care să-i acopere tot corpul și puneți-i pe cap o pălărie sau un chipiu.
 • Puneți o plasă specială anti-țânțari pe cărucior/scoică.
 • La achiziționarea unui repelent, verificați compoziția pentru a evita unele reacții alergice sau tusea.
 • Nu uitați de timpul de acțiune a repelentului atunci când vă porniți la plimbare.
 • Nici într-un caz nu folosiți pentru copil produse care sunt destinate adulților.

MamaPlus.md a pregătit o listă cu repelenți împotriva căpușelor și a insectelor, care pot fi achiziționați în Moldova.

Toate prețurile indicate mai jos sunt valabile la data publicării articolului: 05.05.2022

Spray pentru copii Gardex Baby, protecție împotriva căpușelor și țânțarilor

mamaplus

Gardex Baby este special conceput pentru protecția copiilor de la 2 ani împotriva căpușelor și a țânțarillor. Preparatul se aplică doar pe haine. Acționează până la 15 zile împotriva căpușelor și 10 zile împotriva țânțarilor, cu condiția că haina este păstrată într-un pachet închis ermetic.

 • Mod de utilizare: înainte de utilizare, se agită recipientul și se pulverizează la o distanță de 20-25 cm pe haină, care poate fi îmbrăcată doar după uscarea completă. Evitați contactul cu ochii, gura și pielea iritată. În caz contrar clătiți bine cu apă. Evitați contactul cu produsele din plastic și fibrele sintetice.
 • Unde poate fi achiziționat: în toate farmaciile din țară și în magazinele cu produse de uz casnic Casa Curată.
 • Preț: 92 lei

Site

Brățară anti-țânțari Gardex Baby

mamaplus

Gardex baby - brățară anti țântari cu trei cartușe de schimb. Special creată pentru protecția împotriva înțepăturilor de țânțari.

 • Mod de utilizare: Scoateți cartușul din cutie. Puneți cartușul în orificiul din carcasa brățării. Îmbracați brățara pe mâna sau pe picior. Utilizați brățara doar în spații deschise. 1 cartuș protejează сel puțin 3 săptămâni la păstrarea sa în ambalaj ermetic.
 • Unde poate fi achiziționat: în toate farmaciile din țară, în magazinele cu produse de uz casnic și pe site-ul PandaShop.md
 • Preț: 204 лея

Site

Spray pentru protecție împotriva țânțarilor și a altor insecte PICNIC Baby

mamaplus

Spray pentru copii împotriva insectelor Picnik Baby conține repelent natural, special conceput pentru copiii de la 1 an. Picnik Baby Spray poate fi pulverizat pe piele sau pe haine. Pe piele durata de acțiune este de 2 ore, iar pe haine - de până la 7 zile, dacă haina este păstrată într-un pachet închis ermetic.  

 • Mod de utilizare: Pulverizați soluția pe haine în aer liber, la o distanță de 10-15 centimetri, ținând recipientul la distanță, în direcția vântului. Haina poate fi îmbrăcată doar după ce se usucă complet. Soluția poate fi apicată și pe corp, pulverizând puțin pe palmă și aplicând ușor pe piele, fără frecare. 
 • Unde poate fi achiziționat: pe site-ul farmaciei online farmacie.md

Site

Soluție împotriva țânțarilor în formă de brățară-spirală Komaroff

mamaplus

Soluția anti-țânțari Komaroff în formă de brățară-spirală are la bază uleiuri esențiale și este potrivită pentru copiii de la 3 ani. Durata de acțiune a brățării este de până la 15 zile. 

 • Mod de utilizare: brățara poate fi îmbrăcată pe mână sau pe picior. Pentru o putere mai mare de acțiune, puteți folosi mai multe brățări în același timp. Brățara ține la distanță țânțarii și trebuie păstrată într-un pachet închis ermetic.
 • Unde poate fi achiziționată: în farmacia online felicia.md
 • Preț: 90 lei

Site

Spray împotriva căpușelor Lifesystems Tick

mamaplus

Spay-ul împotriva căpușelor de la Lifesystems Tick este potrivit pentru persoanele cu piele sensibilă și pentru copii. Soluția conține ingredientul activ Saltidin®, eficient împotriva căpușelor și inofensiv pentru sănătatea oamenilor. Acționează timp de 8 ore după aplicare.

 • Mod de utilizare: pulverizați puțină soluție pe palmă, după care aplicați ușor pe piele, fără să frecați. Nu pulverizați pe palmele copilului, pentru a evita contactul cu ochii sau gura. 
 • Unde poate fi achiziționat: în magazinul online xstyle.md
 • Preț: 145 lei

Site

Soluție anti-țânțari Sano Dy Roll-on cu Aloe Vera

mamaplus

Soluție anti-țânțari Sano Dy Roll-on cu Aloe Vera conceput special pentru protecție împotriva țânțarilor și a altor insecte. Eficiența preparatului este garantată timp de câteva ore după aplicare. Soluția se aplică ușor pe piele și poate fi folosită zilnic. 

 • Unde poate fi achiziționat: în magazinul online baby-boom.md
 • Preț: 76 lei

Site

Repelent împotriva țânțarilor Lifesystems Expedition Sensitive

mamaplus

Replentul în formă de spray Lifesystems Expedition Sensitive Mosquito Repellent conține ingredientul activ saltidin, care oferă protecție garantată împotriva țânțarilor. Spray-ul este potrivit pentru copiii de la 2 ani și pentru persoanele cu piele sensibilă. Preparatul acționază până la 8 ore după aplicare.

 • Mod de utilizare: pulverizați puțină soluție pe palme, după care aplicați ușor pe piele. Puteți aplica repetat dacă temperatura de afară este ridicată sau umiditatea este înaltă.
 • Unde poate fi achiziționat: în magazinul online limon.md
 • Preț: 180 lei

Site

Spray pentru copiii până la 1 an împotriva țânțarilor și a musculițelor Gardex Baby

mamaplus

Acest spray va asigura protecția împotriva insectelor și conține vanilină naturală. Este potrivit pentru copiii de până la 1 an și puterea sa de acțiune durează până la 2 ore după aplicare.

 • Mod de utilizare: pulverizați soluția pe palmă, după care aplicați ușor pe pielea copilului, fără să frecați. După 2 ore, puteți aplica repetat soluția, însă nu mai mult de două ori timp de 24h.
 • Unde poate fi achiziționat: în magazinul online PandaShop.md
 • Preț: 183 lei

Site

Spray împotriva insectelor Antos Zanzar Go

mamaplus

Repelentul natural împotriva insectelor Antos Zanzar Go este fabricat pe bază de uleiuri esențiale geranium și lemongrass. Repelentul poate fi aplicat pe pielea sau hainele copilului și este potrivit pentru diferite tipuri de piele.

 • Mod de utilizare: pulverizați soluția pe piele sau pe haine. Puteți aplica repetat peste 2 ore. 
 • Unde poate fi achiziționat: în magazinul online antos.md
 • Preț: 230 lei

Site

Spray pentru copii Formula Z Spray Kids - protecție împotriva țânțarilor

mamaplus

Formula Z Spray Kids No Gas împotriva țânțarilor conține ingrediente absolut sigure pentru pielea sensibilă a copiilor. Este un produs non-toxic, care conține esență de lemongrass și eucalipt. 

 • Mod de utilizare: pulverizați produsul pe corp și masați ușor. Poate fi aplicat o dată pe zi.
 • Unde poate fi achiziționat: în rețeaua de farmacii Elody în pe site-ul farmacie.md.
 • Preț: 115 lei

Site

Spray pentru copii OZZ Baby împotriva țânțarilor și căpușelor

mamaplus

Spray OZZ oferă protecție eficientă împotriva căpușelor și a altor insecte (țânțari, musculițe). Preparatul este eficient timp de 3-4 ore după aplicare și poate fi pulverizat pe haine. Nu lasă pete și este potrivit pentru copiii de la 3 ani.

 • Unde poate fi achiziționat: în toate farmaciile din țară, în magazinele cu produse de uz casnic și pe site-ul felicia.md
 • Preț: 71 lei

Site