Odihnă activă, jocuri în aer liber, plimbări în natură - vara este cea mai bună ocazie de a petrece minunat timpul. Toți copilașii au așteptat cu nerăbdare lunile de vară pentru a se relaxa și a dobândi forțe noi.

Așadar, fiecare părinte trebuie să se pregătească de sezonul cald, să sorteze garderoba copiilor și, în primul rând, să-și îndrepte atenția către încălțămintea de vară pentru cei mici.

Mulți părinți nu țin cont, însă achiziționarea încălțărilor de vară pentru copii necesită seriozitate. Șlapii moi, de exemplu, sunt cea mai nepotrivită încălțăminte zilnică pentru copii. Acest tip de încălțări nu protejează suficient picioarele bebelușului, întrucât ele obosesc mult mai repede. În plus, șlapii favorizează problemele de dezvoltare a sistemului musculo-scheletic.

Ce tip de încălțăminte îi trebuie copilului vara?

Pantofii de vară pentru copii neapărat trebuie să fixexe bine glezna. Este important ca aceștia să fie comozi, să nu frece piciorul, iar talpa să mențină o tracțiune bună. Medicii ortopezi recomandă procurarea a cel puțin trei perechi de încălțăminte de vară pentru copii: încălțări de zi cu zi, încălțăminte închisă pentru vreme răcoroasă și papuci pentru plajă.

Sandale 

Cel mai comod și universal tip de încălțăminte. Pentru bebeluși este recomandat să alegeți modele închise din piele naturală, cu partea din spate dură. Pentru copiii mai mari de doi ani, pot fi alese mai multe variante de tip deschis. Sandalele sunt potrivite atât pentru plimbări scurte, cât și lungi. Puteți alege un model cu o curea suplimentară pentru fixarea părții posterioare a piciorului.

Pentru copiii mai mari, care preferă să fie activi, să se plimbe cu bicicleta, să urce în copaci, puteți opta pentru sandale sportive de tip închis, fabricate din materiale speciale ce nu permit piciorului să transpire.

Ghete și adidași 

O alegere excelentă de încălțăminte închisă pentru o seară răcoroasă de vară și plimbări în pădure. Acest tip de încălțăminte trebuie să fie cât mai flexibil și să nu frece piciorul copilului.

Papuci din cauciuc și șlapi

Un tip de încălțăminte potrivit exclusiv pentru plajă, odihnă la piscină sau în curtea casei din sat. Aceste încălțări nu acoperă partea din spate a piciorului și sunt considerate nepotrivite pentru purtarea zilnică.

Cum să alegeți mărimea corectă pentru încălțămintea de vară?

Pentru a alege corect mărimea încălțămintei de vară pentru copii, este necesar să țineți cont de lungimea, lățimea și înălțimea tălpii piciorului. Încălțările de vară trebuie să fie alese cu o mărime mai mare, întrucât în sezonul estival, piciorul copilului se poate umfla, iar încălțămintea aleasă incorect îi va crea disconfort. Însă, cu toate acestea, pantofii aleși cu o mărime de rezervă pot deforma poziția piciorului și a degetelor copilului.

Mamaplus.md a pregătit o listă a magazinelor din Chișinău, care oferă diverse modele de încălțăminte de vară pentru copii.

ZORILE

ZORILE - un brand cunoscut nu doar în Republica Moldova, care a lansat o nouă colecție de încălțăminte de vară pentru copii. Sandale din piele naturală, tălpi ortopedice, culori vii, modele de tip închis și deschis - încălțăminte calitativă și comodă pentru băieței și fetițe. Puteți vedea și proba modelele preferate în noul magazin Zorile Outlet din Zity Mall, situat pe str. Calea Ieșilor, 8/1, iar din data de 8 iunie - în Centrul Național de Încălțăminte Zorile.

Prețuri: sandale pentru băieței - de la 650 леев, sandale pentru fetițe – 650/700 lei.

Adresa: str. Calea Ieșilor 8/1                       

Site

Facebook

Facebook

OLDCOM

 

Deja de mai mulți ani, acest producător îi bucură pe cei care preferă încălțămintea lejeră, sportivă și comodă, în culori vii. În prezent, sortimentul brandului a fost extins până la 100 de modele de încălțări. Compania îmbunătățește anual calitatea produselor fabricate și își actualizează cu regularitate colecția.

 

Preț: slip-onii pentru copii - de la 140 de lei

Adrese: str. mitropolit Varlaam, 46

             bd. Moscova 1/3

             str. Armenească 47, №21

             str. Ion Creangă 74     

Site

Facebook

KOTOFEY

mamaplus

Anual, brandul actualizează colecția de încălțăminte și o completează cu modele comode, sigure, moderne și stilate. Producătorul lansează o colecție specială de încălțări „pentru primii pași”, realizate din materiale naturale, moi și flexibile.

Preț: sandale de vară pentru băieței și fetițe - de la 600 de lei

Adresa: livrarea încălțămintei pentru copii prin intermediul unui curier în zona or. Chișinău, ridicarea personală a comenzii are loc în oficiul situat pe str. Albișoara, 17.

Aveți posibilitatea să comandați mai multe perechi de încălțăminte pentru probă.

Site   

Facebook

CRISTINA

Unul dintre cei mai mari producători de încălțăminte din Republica Moldova - fabrica CRISTINA - a lansat o nouă colecție de încălțări de vară pentru copii. Clienții se bucură de modelele confortabile realizate din piele naturală, dar și de raportul preț-calitate.

Preț: încălțăminte pentru copii - 350 de lei

Аdrese: str. Armenească 51

             str. mitropolit Varlaam 63/23

             CC Zorile etajul 2

Facebook

ANDREOOLY SHOES

mamaplus

Colecție și modele noi, calitate înaltă și prețuri avantajoase – magazinul Andreooly Shoes vă oferă un sortiment vast de încălțăminte din piele pentru copiii de toate vârstele.

Preț: încălțăminte pentru băieței și fetițe de la 420 lei.

Аdrese: bd. Ștefan cel Mare 8,

               CC Zorile etajul 1, CC Zorile этаж 0

Telefon: +373 0609 77 775

Facebook

HÎNCU

Povestea companiei a început într-un mic atelier în care activau doar trei angajați. În prezent, numărul de specialiști implicați în producția de încălțăminte a crescut de 10 ori. Procesul de producție în cadrul fabricii se bazează doar pe lucrul manual.

Preț: încălțăminte pentru copii de la 400 lei.

Аdrese: CC Zorile, str. Calea Ieșilor, 8

             str. Kiev 16-1, Magazin ”HÎNCU”

Site

Facebook

GEOX MOLDOVA

mamaplus

GEOX este un brand italian de încălțăminte, cunoscut pentru invenția sa de “pantofi care respiră”, design-ul stilat și elegant. Brandul vă pune la dispoziție încălțăminte de calitate pentru întreaga familie.

Preț: sandale pentru băieței și fetițe de la 1000 de lei.

Аdresa: str. Pușkin, 22

Telefon: +373 68 998 998

Livrare încălțămintei pentru copii în raza orașului Chișinău.

Site

Facebook

TIMOFEI SHOES

mamaplus

Sandalele din piele pentru copii cu bot închis și talpă ortopedică sunt confecționate în atelierul moldo-german TIMOFEI SHOES. Atelierul produce încălțăminte pentru toate vârstele, cu un design personalizat, confortabile și comode, special create pentru piciorușele copiilor. Pe lângă faptul că are mai multe magaine specializate în toată țara, TIMOFEI Shoes mai execută și comenzi individuale, ceea ce înseamnă că puteți modela încălțămintea perfectă piciorului dvs, iar pe parcursul anilor are grijă de confortul dvs. prestând și servicii de reparație a încălțămintei.

Preț: în funcție de modelul dorit.

Аdresa: str. mitropolit Varlaam, 63

Telefon: +373 78 880 017

Facebook

BALOCCHISHOES în magazinul TOP TOP BAMBINI

mamaplus

Încălțămintea pentru copii calitativă, stilată și comodă de la marca comercială italiană BalocchiShoes este acum disponibilă și la Chișinău, în magazinul Top Top Bambini.

Preț: în funcție de modelul dorit

Аdresa: str. Alexandru cel Bun, 55

Telefon: +373 068 784 485

Livrare încălțămintei pentru copii în raza orașului Chișinău.  

Site

Facebook

PRIMIGI MOLDOVA

mamaplus

Încălțămintea de calitate pentru copii de la Primigi are mai multe avantaje: confortabilă, ușoară, stilată și practică.

Preț: sandale pentru copii de la 855 lei.

Telefon: +373 068 998 998

Livrare încălțămintei pentru copii în raza orașului Chișinău.                

Facebook

Site

SALAMANDER

mamaplus

Salamander este un magazin multibrand care anual pune la dispoziția clienților săi colecții noi de încălțăminte pentru întreaga familie, produsă în Germania, Spania și Italia. Apropo, colecția de vară 2020 este deja disponibilă în magazinul de firmă Salamander.

Preț: încălțăminte de vară pentru fetițe și băieței de la 500 lei.

Adresa: bd. Ștefan cel Mare, 65

Site

Facebook

ECCO

mamaplus

Brandul danez Ecco vă pune la dispoziție încălțăminte pentru copii calitativă și confortabilă. Cei mici au nevoie de încălțăminte de calitate, care să permită oaselor și mușchilor să se dezvolte nerestricționat, iar picioarelor să se miște liber și să respire. Încălțămintea pentru copii Ecco este practică și funcțională în același timp, iar culorile vii îi vor asigura micuțului tău dispoziție garantată zi de zi.

Preț: încălțăminte pentru copii de la 1560 lei.

Adresa: showroom pe str. Pușkin, 28.
                Shopping MallDova, str. Arborilor, 21.

Facebook

Site