Această activitate este perfectă pentru a organizarea timpului liber al elevilor, precum și pentru dezvoltarea cognitivă și afectivă a acestora. Excursiile școlare contribuie la îmbunătățirea relațiilor colegiale dintre elevi și le oferă copiilor oportunitatea de a observa, de a cerceta, de a cunoaște în mod direct o mare varietate de lucruri noi, împărtășindu-și impresiile cu colegii la fața locului.
Excursiile înlesnesc educarea şi dezvoltarea simţului estetic, stârnesc dragostea pentru natură și respectul pentru frumusețile ei, stimulează curiozitatea şi spiritul de echipă al copiilor, aceştia păstrând în memorie unele momente ce pot fi de neuitat pentru ei tot restul vieţii.
MamaPlus.md îți oferă în continuare cele mai bune oferte pentru organizarea excursiilor școlare în Chișinău și în afara orașului.
EXCURSIE LA FABRICA DE BISCUIȚI
O excursie în care vor predomina aromele deosebite, și emoțiile frumoase pe care le vor resimți toți elevii!
În cadrul acestei excursii, copiii vor avea ocazia să exploreze din plin procesul de fabricare a biscuiților. Un ghid le va povesti despre toate tipurile de biscuiți și deosebirile dintre aceștia. Copiii vor putea urmări întregul proces de producție a biscuiților – de la frământarea aluatului și până la ambalare. Bineînțeles, elevii vor putea să deguste biscuiții, iar la finalul excursiei vor primi în dar cadouri delicioase și vor gusta cel mai bun ceai. O experiență de nota 10!
Vârsta: de la 8 la 15 ani
Durata excursiei: o oră de activități interesante
Preț: 100 lei - include transport individual, excursia la fabrică, degustarea biscuiților, cadouri pentru toți elevii și o pauză de ceai.
Program de lucru: Excursiile pot fi organizate în zilele de luni și miercuri. Sunt valabile înscrierile pentru lunile septembrie și octombrie.
Organizatorul excursiei: Agenția de turism ”CĂLĂTORIM ÎMPREUNĂ”
SITE
Facebook
EXCURSIE LA FABRICA DE JUCĂRII DIN PLUȘ
Fiecare copil s-a întrebat cel puțin o dată ”Cum oare apar jucăriile pe lume?” Răspunsul la această întrebare poate fi găsit la fabrica de jucării. Copiii și adolescenții sunt mereu bineveniți la această fabrică, pentru că anume ei sunt principalii beneficiari. Pe lângă tradiționalii ursuleți și iepurași, fabrica mai confecționează și varianta de pluș a eroilor din desenele animate, mingi de fotbal și cubulețe de pluș. Sortimentul este foarte mare și variat.
În timpul excursiei, elevii vor vizita fiecare departament al fabricii și vor reuși să vadă cele mai importante momente din procesul de producție:
- cum sunt confecționate jucăriile de pluș – de la schițele desenate pe hârtie și până la primele mostre;
- din ce sunt cusute blănițele viitoarelor jucării – rolete uriașe cu țesături în diverse culori și texturi;
- cine este croitorul și cum proiectează fiecare jucărie în parte.
Vârsta: de la 8 la 15 ani
Preț: 100 lei - include transportul, excursie în toate departamentele fabricii, demonstrarea fiecărei etape de confecționare a jucăriilor, cadouri pentru fiecare copil.
Organizatorul excursiei: Agenția de turism ”CĂLĂTORIM ÎMPREUNĂ”
SITE
Facebook
EXCURSIE LA ATELIERUL MEȘTERULUI DIN HOGINEȘTI, VASILE GONCEAR
Încă din cele mai vechi timpuri, una din cele mai răspândite îndeletniciri în țara noastră este olăritul. În prezent, olăritul tradițional este înlocuit tot mai mult cu cel industrial și prin urmare s-a cam redus numărul de olari în țara noastră. Printre cei care mai păstrează vie tradiția olăritului lăsată de strămoși, este și meșterul din Hoginești, Vasile Goncear. Cei care vin să-i vizitele atelierul pot afla multe lucruri interesante despre lut, inclusiv proprietățile și efectele adverse ale acestuia, precum și procesul de ardere.
Copiii vor putea atinge cu mâinile proprii roata olarului, lutul umed şi maleabil, urmărind cu admiraţie cum acesta îşi schimbă forma şi începe să se transforme în ceva absolut minunat. Meșterul va povesti detaliat despre munca sa și le va dezvălui copiilor câteva secrete din domeniul său de activitate. Vasile Goncear este succesorul mai multor generații de olari care crează veselă din ceramică, suvenire și obiecte de uz casnic.
Preț: 180 lei
Organizatorul excursiei: Agenția de turism ”Piligrim Moldova”
SITE
Facebook
PE URMELE LUI ALEXANDR PUȘKIN
La mijlocul secolului trecut, la Chișinău a fost deschisă casa-muzeu A.S. Pușkin – unul din cele mai importante obiective turistice din oraș. Căsuța în care a locuit poetul în anul 1820 a devenit mai târziu, în 1987, casa-muzeu și un monument de arhitectură și istorie de însemnătate națională. O expoziție de artă literară a fost amplasată într-o casă din apropiere.
Cu ocazia jubileului de 200 de ani de la nașterea lui A.S. Pușkin, a fost deschisă o nouă expoziție care relatează despre cei trei ani de aflare a poetului în Basarabia. În prezent, casa-muzeu A.S. Pușkin este un tezaur unic care păstrează obiecte unice și originale care i-au aparținut cândva poetului.
Muzeul păstrează materialele originale de la sfârșitul secolului XVIII-lea – prima jumătate a secolului al XIX-lea, ediții ale operelor Pușkin scrise în Basarabia, expoziții de arte și meserii, sculpturi, tablouri, gravații. La loc de cinste în muzeu stau câteva cărți din colecția de aur a poetului.
Adresa: or. Chișinău, Centru, str. Anton Pann, 19
Telefon: (+373-22) 292 685
Program de lucru: muzeul este deschis zilnic între orele 10.00 – 16.00. Luni – zi liberă.
Facebook
„CASA MIERII” DIN RAIONUL CĂLĂRAȘI
Casa Mierii este un muzeu unic în Europa, situat în satul Răciula, raionul Călărași. Această mică afacere a fost construită de o familie alcătuită din 4 persoane. Casa Mierii reprezintă un mic muzeu în stil național, în care există „exponate” din viața albinelor, un magazin de unde puteți cumpăra miere și produse apicole.
Stupul de sticlă este una dintre atracțiile acestei gospodării. În interiorul lui există rame verticale cu faguri, printre care albinele se învârtesc.
Pe parcursul vizitei puteți gusta mai multe tipuri de miere, puteți să încercați un hidromel - o băutură obținută în urma fermentației mierii de albine.
Preț: excursia la Casa Mierii costă de la 20 de lei fără degustare și de la 250 de lei, în funcție de meniul ales.
Organizatorul excursiei: Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova, mun. Chișinău, str. Vasile Alecsandri, 47, of. 5.
Facebook
MUZEUL FRUMUSEȚII VIORICA-COSMETIC
În cadrul excursiei, copiii pot afla numeroase lucruri interesante despre fabrica propriu-zisă și branduri, dar și să cunoască cele mai noi produse. Muzeul prezintă toate ingredientele naturale care fac parte din compoziția produselor Viorica-Comestic.
Pe parcursul turului, elevii vor avea ocazia să se familiarizeze cu produsele cosmetice și să participace la un masterclass grozav, unde vor putea face singuri produse cosmetice.
Vârsta: de la 5 ani
Preț: de la 100 de lei
Organizatorul excursiei: Muzeul Frumuseții Viorica-Comestic
SITE
EXCURSIE LA SERVICIUL PROTECŢIEI CIVILE ŞI SITUAŢII EXCEPŢIONALE
Este foarte dificil să ne imaginăm un copil care ar fi indiferent față de zgomotul produs de motorul mașinii pentru pompieri, în calitate de salvatori, în caz de incendiu. Auzind sirena, orice băiețel s-ar grăbi cu toată forța, cel puțin să arunce o privire rapidă spre salvatorii care sar în ajutor. Ce frumos e să faceți o vizită, să vă plimbați în jurul casei de pază, să vedeți în realitate toate echipamentele și utilajele, să atingeți uniformele de protecție ale pompierilor! Cu siguranță, copiilor de orice vârstă le-ar fi interesant.
Picilor li se oferă posibilitatea de a urmări serviciul de dispecerat, de a vizita un adevărat garaj, unde se regăsesc toate detaliile echipamentului de stingere a incendiilor. Ghidul excursiei va fi un adevărat pompier!
Vârsta: de la 8 până la 15 ani
Preț: 70 de lei
Organizatorul excursiei: Agenția de turism „CĂLĂTORIM ÎMPREUNĂ”
SITE
Facebook
EXCURSIE LA MUZEUL COSMONAUTICII
În cadrul Centrului de creaţie tehnică a copiilor şi tineretului din sectorul Râșcani, de mai bine de 12 ani există un Muzeu al Cosmonauticii.
Fondatoarea muzeului, Nelia Kirilov, dorește să transmită și să păstreze în societatea contemporană contribuția pe care Moldova a adus-o în explorarea spațială încă din perioada sovietică. În cadrul excursiei la muzeu, copiilor li se va spune că țara noastră le mai oferă încă astronauților din unele țări mâncăruri cu legume și fructe uscate prin congelare, produse de oamenii de știință de la noi, conform unor tehnologii speciale.
În muzeu pot fi găsite exponate autentice care au fost în spațiu, interesante nu numai pentru copii, ci și pentru adulți. Printre acestea se află detaliile unei nave spațiale reale, o bucată de carcasă ignifugă a modulului de coborâre a Valentinei Tereshkova, un dispozitiv de orientare către Pământ și altele.
Muzeul păstrează diverse creații ale oamenilor de știință din Moldova, care sunt încă utilizate în spațiu, de exemplu, faimosul creion colet KiMeK, inventat la Uzina Mecanică din Chișinău.
La Centrul de creaţie tehnică a copiilor şi tineretului există un club de modelare a spațiului. Unele lucrări ale membrilor clubului sunt expuse și în cadrul muzeului. Dacă doriți o vizită la muzeu cu ghid, este necesar să vă înscrieți în prealabil
Telefon: 0 22 44-00-11
Adresa: Chișinău, str. Crângului, 7
MUZEUL VIU AL COVORULUI, DIN SATUL GAIDAR
Muzeul viu de covoare din satul Gaidar, raionul Ceadîr-Lunga este unul dintre cele mai neobișnuite muzee din Republica Moldova. În ultimii ani, țesutul covoarelor din acest sat a început să reînvie. Autoritățile locale încearcă să sprijine femeile care țes, creând condiții pentru renașterea meșteșugăritului și implicarea tinerilor în această ramură.
La muzeu puteți urmări procesul de creare a lucrărilor și, de asemenea, puteți obține lecții despre fabricarea lânii de oaie. Muzeul are peste 300 de exponate. Apropo, anual, de Hramul satului Gaidar, la data de 18 august, are loc festivalul de covoare „Gagauz kilimneri”.
Dacă doriți o vizită la muzeu cu ghid, este necesar să vă înscrieți în prealabil.
Adresa: Departamentul culturii si turismului din Găgăuzia, or. Comrat, str. Biruinței, 46, et. 3.
Recepție: +373 (298) 2 49 35
Gagauzia Tourist Information Center: 0677 44 700
SITE
Facebook
Sursa: mamaplus.md