mamaplus

De ce este nevoie de consultația medicului mamolog? Lista clinicilor și a specialiștilor din Chișinău

-
//
26.08.2021

În ultimii ani a crescut considerabil numărul pacienților cu afecțiuni la nivelul glandelor mamare. De asemenea, specialiștii atrag atenția asupra faptului că aceste patologii apar tot mai des în rândul femeilor tinere aflate la vârsta reproductivă. Riscul cel mai mare al acestor afecțiuni este extinderea procesului malign (cancerul glandelor mamare).

mamaplus

Medicul mamolog-oncolog se ocupă de diagnosticul și tratamentul patologiilor glandelor mamare și stabilește metodele de profilaxie. Femeile ar trebui să consulte medicul mamolog cu regularitate, pentru a preveni/ trata anumite afecțiuni încă de la etapa timpurie.

Cât de des ar trebui să apelezi la consultația medicului mamolog?

Conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății, începând cu vârsta de 30 de ani, femeile ar trebui să consulte în fiecare an medicul mamolog, iar după nașterea copilului și încetarea alăptării, consultația ar trebui să aibă loc după jumătate de an. Frecvența consultațiilor depinde de câțiva factori: vârsta femeii, moștenirea genetică, anumite afecțiuni ginecologice sau a simptomelor evidente cum ar fi durerile acute de sâni. După vârsta de 35 de ani, femeile ar trebui să meargă la consultația medicului mamolog cel puțin o dată la un an/un an și jumătate, chiar dacă nu are simptome evidente. În cazul în care femeia suferă de mastopatie sau au existat în istoricul familial rude care au fost diagnosticate cu afecțiuni ale glandei mamare, ar trebui să se adreseze a medicul mamolog cel puțin o dată pe an. De asemenea, specialiștii le recomandă femeilor să facă lunar autopalparea sânilor - o metodă de prevenire a afecțiunilor glandei mamare. Femeile între 30-40 de ani ar trebui să facă o mamografie o dată la doi ani, iar după împlinirea vârstei de 40 de ani - o dată pe an. Această măsură previne apariția și dezvoltarea celulelor canceroase la nivelul sânilor.

Primele semne că ar trebui să adresezi la un medic mamolog:

 • depistarea unor formațiuni la nivelul glandei mamare
 • senzații dureroase la nivelul sânilor
 • sâni măriți sau micșorați
 • afecțiuni ginecologice
 • ganglioni limfatici axilari vizibil măriți
 • eliminări din sfârcuri
 • factori genetici

Ce investigații poate recomanda medicul mamolog?

Mamologul poate prescrie analize suplimentare reieșind din anamneză și starea pacientului. Aceste investigații pot fi recomandate pentru a depistarea precoce a anumitor afecțiuni:

 • Radiotermometria glandelor mamare — examinarea cu ultrasunete a glandelor mamare, care este o metodă sigură pentru diagnosticarea stărilor patologice și monitorizarea în timpul terapiei. În cadrul investigației, specialistul analizează starea pacientului și identifică afecțiunea, inclusiv în stadiu timpuriu.
 • Analiza generală a sângelui — studiul parametrilor sângelui periferic, o metodă clasică de diagnosticare nespecifică primară.
 • Analiza generală a urinei — metoda clasică de diagnostic nespecific primar al caracteristicilor urinei.
 • Profilul hormonal — indicatori calitativi și cantitativi ai activității funcționale a sistemului endocrin: glanda pituitară, glanda tiroidă, glandele suprarenale, gonadele.
 • Analiza sângelui pentru markeri tumorali — identificarea riscului de cancer mamar.
 • Mamografia — una dintre principalele proceduri pentru diagnosticarea afecțiunilor glandelor mamare.

Investigațiile suplimentare sunt prescrise de medic pentru a diagnostica și prescrie un tratament adecvat, monitorizând starea pacientului în prezența bolilor cronice în remisie.

MamaPlus.md a pregătit lista clinicilor și a specialiștilor mamologi la care vă puteți adresa pentru consultație și ajutor medical.

Toate prețurile indicate mai jos sunt valabile la data publicării articolului: 26.08.2021

Consultația mamologului la Centrul medical TerraMed

La clinica TerraMed femeile pot beneficia de consultația medicului mamolog. La fel puteți primi şi tratament a maladiilor benigne şi maligne a sânilor. În afară de autoexaminare, pentru depistarea patologiilor mamare la etapa lor inițială este necesară cosultarea regulată a medicului-mammolog, o dată pe an. Femeile cu vârsta de peste 35 ani trebuie să treacă USG glandelor mamare o dată pe an. Specialiștii clinicii au la dispoziție aparataj modern, iar echipa de medici mamologi în frunte de Ludmila Chistruga vă oferă tot spectrul de servicii, inclusiv intervenții chirurgicale complexe.

Specialiștii clinicii:

mamaplus

Chistruga Ludmila, oncolog, mamolog, chirurg, medic de categorie superioară, chirurg la Institutul Oncologic.

Specializare: mastopatie (boala hidrochistică mamară), cancerul glandei mamare.
Program de lucru: marți/ joi – 15.30 -17.45

mamaplus

Cudina Elena, mamolog, chirurg de categorie superioară, doctor în științe medicale.

Program de lucru: miercuri/ vineri – 17.00 -19.00, sâmbătă – 10.00 -12.00

Preț: consultația primară – 450/500 lei.

Adresa clinicii: Chișinău, str. Trandafirilor, 15/4
Telefon: (+373 022) 202 373

Site
Facebook

Diagnosticul afecțiunilor glandei mamare în departamentul de mamologie American Medical Center

Medicii Clinicii American Medical Center sunt specializați în diagnosticul și tratamentul patologiilor mamare. Echipamentele de ultimă generație asigură o gamă completă de investigații de diagnostic, iar abordarea multidisciplinară a specialiștilor asigură un tratament personalizat pentru fiecare pacientă. La American Medical Center puteți beneficia de: Diagnosticul afecțiunilor mamare; Diagnosticul și tratamentul tumorilor benigne și maligne ale sânului; Diagnosticul și tratamentul bolilor inflamatorii ale sânului etc. Competența unui medic mamolog include diagnosticul și tratamentul mai multor boli, precum chisturile, fibromele, mastopatia, lactostaza sau cancerul. Tehnologiile inovatoare permit recunoașterea afecțiunilor în stadiile incipiente și tratarea cu succes a acestora.

Specialiștii clinicii:

mamaplus

Gorincioi Elena, medic mamolog-oncolog de categorie superioară

Specializare: Diagnosticul afecțiunilor mamare, diagnosticul și tratamentul bolilor inflamatorii ale sânului.

mamaplus

Munteanu Viorica, medic hematolog, oncolog, mamolog, oncolog-mamolog

Specializare:

 • Examen clinic;
 • Anamneza bolii;
 • Indicarea investigațiilor necesare de laborator, imagistice pentru stabilirea diagnosticului final;
 • Indicarea masurilor de profilaxie;
 • Indicarea consultațiilor altor specialiști la necesitate.

Preț: consultația primară - 390 lei, consultația repetată (în decurs de 30 zile) - 340 lei.

Adresa clinicii: Chișinău, str. A. Pușkin, 47/1
Telefon: (+373 022) 223 311

Site
Facebook

Departaentul de mamologie Medpark

În afară de autoexaminare, pentru depistarea patologiilor mamare la etapa lor inițială este necesară consultarea regulată a medicului-mamolog, recomandabil 1 dată pe an după vârsta de 40 ani. Echipamentele de ultimă generație utilizate la Medpark asigură desfășurarea examenului de mamografie în condiții de confort sporit, în doar câteva minute. 

Specialiștii clinicii:

mamaplus

Dragomir Tîmbur, chirurg-mamolog, medic de categorie superioară

Специализация:

 • Diagnosticul și tratamentul chirurgical al cancerului mamar
 • Diagnosticul precoce al cancerului mamar prin triplu test (istoricul pacientului și examinarea clinică a sânilor; mamografie și / sau ecografie; utilizarea biopsiei cu ac gros)
 • Intervenții chirurgicale la glanda mamară (mamoplastia terapeutică, chirurgia de conservare mamară, mastectomie, biopsia chirurgicală excizională, chirurgia oncoplastică, incizia și drenarea abceselor mamare, excizia ducturilor galactofore) și la regiunea axilară (biopsia ganglionului limfatic santinelă, evidare ganglionară axilară)
 • Ghidarea ecografică a intervențiilor chirurgicale invazive și minim invazive
 • Controlul profilactic (screeningul mamar) al populației generale și al femeilor din grupul cu risc crescut de a dezvolta cancer mamar.
mamaplus

Rosleacova Tatiana, oncolog medical, consultant, membru plenipotențiar al Societății Europene de Radioterapie și Oncologie, ESTRO

Specializare:

 • Tratamentul patologiilor oncologice de orice complexitate (chimioterapie, terapie targetată, radioterapie)
 • Consultul ambulatoriu al pacienților
 • Conduita pacienților la toate etapele tratamentului
 • Monitorizarea pacienților după finalizarea tratamentului
 • Tratarea pacienților în conformitate cu standardele internaționale (inclusiv terapie targetată, imunoterapie)
 • Tratament conform profilului molecular individual al tumorii
 • Terapia formațiunilor de plămâni, glandă mamară, colon, cap și gât, prostată,
  stomac, sarcoma țesuturilor moi, cancer de col uterin, vezică urinară,
  rinichi și alte tumori

Preț: consultația primară — 490 lei, consultația repetată — 300 lei

Adresă: str. Andrei Doga, 24
Telefon: (+373 22) 400 040

Site
Facebook

Consultația mamologului la clinica Sancos

Clinica Sancos oferă servicii de examinare a glandelor mamare, utilizând cele mai moderne mijloace și metode de diagnostic. La necesitate, medicul mamolog vă poate recomanda să consultați și alți specialiști: ginecolog, chirurg, endocrinolog sau terapeut, întrucât o scădere a probabilității declanșării repetate a bolii este posibilă numai după eliminarea cauzei apariției acesteia. Mamografia cu ajutorul dispozitivului INVENIA ABUS ajută specialistul să detecteze cancerul de sân într-un stadiu incipient, atunci când poate fi tratat cu succes în proporție de peste 90%. Avantajul aparatului INVENIA ABUS constă în examinarea cu ultrasunete. Screeningul este efectuat în format 3D și permite obținerea celor mai informative imagini.

Specialiștii clinicii:

mamaplus

Botnariuc Natalia, chirurg, mamolog, oncolog, doctor în științe medicale, membru al Societății Europene de Oncologie Medicală

Specializare: Diagnosticul și tratamentul glandelor mamare, efectuarea intervențiilor chirurgicale.

Program de lucru: luni/miercuri/vineri – 9.00 - 18.00

mamaplus

Manea Natalia, medic mamolog, chirurg oncolog, medic de categorie superioară

Specializare: diagnosticul, tratamentul și prevenirea bolilor mamare cu o experiență de peste 20 de ani.

Program de lucru: marți/ joi – 14.20 – 17.00

Preț: consultația primară – 330 lei, consultația repetată - 220 lei. Examinarea sânilor folosind sistemul Invenia ABUS – 780 lei.

Adresa: Chișinău, bd. Moscova, 16
Numere de telefon: (+373 22) 909 909, (+373 22) 909 908

Site
Facebook

Consultația mamologului la centrul de diagnostic Eurolab

Eurolab este un centru medical de diagnostic si tratament modern. La fel ca și vizitarea ginecologului, consultarea periodică a mamologului trebuie să fie o obișnuință pentru fiecare femeie. Începând cu vârsta de 35 de ani, medicul de familie sau ginecologul poate îndrepta femeia la consultarea periodică la mamolog. În cazul apariției simptomelor neplăcute, consultarea la timp a mamologului poate asigura un tratament eficient și cât mai puțin traumatizant.

Specialiștii clinicii:

mamaplus

Ivan Repeha, mamolog-oncolog, medic de categorie superioară

Specializare: diagnosticul și tratamentul cancerului glandei mamare; tratamentul proceselor inflamatorii la nivelul glandelor mamare, tratamentul patologiilor glandelor mamare.

Preț: consultația primară – 300 lei.

Adresa clinicii: Chișinău, sectorul Botanica, bd. Traian, 7/1, sectorul Buiucani, str. Alba Iulia, 21
Numere de telefon: (+373 022) 944 944, (+373) 069 944 944; (+373 022) 022 688, 060 200 588

Site
Facebook

Consultația mamologului în cadrul centrului medical Galaxia

Centrul sănătății familiei GALAXIA, garantează servicii calitative oferite de medici profesioniști. Clinica oferă un complex de servicii de profilaxie, diagnostic și tratament care corespund normelor europene și internaționale.

Specialiștii clinicii:

mamaplus

Punga Jana, mamolog, oncolog, medic de categorie superioară, doctor în științe medicale

Specializare: diagnosticul și tratamentul tumorilor mamare.

mamaplus

Natalia Jitaru, mamolog, oncolog, medic de categorie superioară

Specializare: diagnosticul tumorilor benigne și maligne, identificarea afecțiunilor precanceroase.

Preț: consultația primară – 400 lei.

Adresa clinicii: Chișinău, Alexandru cel Bun 54
Numere de telefon: (+373 022) 858 500, (+373) 079 506 202

Site
Facebook

Consultația mamologului la centrul medical Sonomed

Centrul medical Sonomed oferă servicii de diagnostic a patologiilor glandelor mamare: consultația medicului mamolog, USG glandele mamare, un spectru larg de analize necesare și consultația altor specialiști. Medicul mamolog va preciza simptomele pacientului și în baza anamnezei va efectua toate investigațiile necesare pentru a stabili tratamentul ulterior, la necesitate.

Specialiștii clinicii:

mamaplus

Munteanu Viorica, medic hematolog, oncolog, mamolog, oncolog-mamolog

Specializare:

 • Examen clinic;
 • Anamneza bolii;
 • Indicarea investigațiilor necesare de laborator, imagistice pentru stabilirea diagnosticului final;
 • Indicarea masurilor de profilaxie;
 • Indicarea consultațiilor altor specialiști la necesitate.

Preț: consultația primară – 250 lei.

Adresa clinicii: str. Ismail, 88/1
Numere de telefon: (+373 022) 816 166, (+373 022) 816 689

Site
Facebook

Consultația mamologului la Repromed+

Spitalul Repromed+ oferă un spectru larg de servicii pentru pacienții săi.  Mamologia este o ramură a medicinei care se ocupă de diagnosticul, tratamentul și prevenirea bolilor sânului, cum ar fi: chisturi, lactostază, mastită, cancer la sân şi altele. Apariția acestor boli este condiționată cel mai des de modificările din organism, precum: pubertatea, menopauza sau sarcina la femei. Deşi majoritatea pacienților sunt femei, și bărbații pot suferi de asemenea afecțiuni. La Spitalul Repromed+ poți beneficia de intervenții Mamologice performate.

Specialiștii clinicii:

mamaplus

Simona Chilaru, oncolog-mamolog, chirurg, medic de categorie superioară, doctor în științe medicale

Specializare: mastopatie (boală fibrochistică a sânului), cancerul mamar.

mamaplus

Corneliu Ureche, chirurg-mamolog, medic de categorie superioară, şef secţie Mamologie, IMSP Institutul Oncologic.

mamaplus

Diana Sochircă, chirurg-mamolog, medic de categorie superioară, doctor în științe medicale

Specializare: diagnosticul și tratamentul cancerului mamar; diagnosticul și tratamentul proceselor inflamatorii a glandelor mamare.

Preț: consultația primară - 350 lei

Adresa: Chișinău, str. Valea Crucii, 19
Telefon: (+373 22) 955 500

Site
Facebook

Consultația medicului mamolog la Centrul de diagnostic german

Centrul de Diagnostic German vă pune la dispoziție un șir de servicii medicale, printre care și consultația medicului mamolog. Profesori, cercetători, medici de cea mai înaltă categorie vă vor oferi servicii medicale de calitate.

Specialiștii clinicii:

mamaplus

Vasile Jovmir, Doctor habilitat în medicină, Profesor, Cercetător științific principal în departamentul mamologie Institutul Oncologic, Preşedintele Comsiei de specialitate în oncologie a Ministerului Sănătății în Oncologie, Chirurg Oncolog

Specializare: diagnosticul și tratamentul tumorilor glandelor mamare

Preț: consultația primară – 400 lei

Consultația medicului mamolog este inclusă în pachetul de servicii ”Examinarea complexă a glandelor mamare” – 1100 lei (în pachetul de sevicii sunt incluse: mamografia glandelor mamare, USG glandele mamare, analiza generală a sângelui, CA 15-3 (cancer mamar), antigenul carcinomului embrionar (CEA), consultația mamologului)

Adresa: Chișinău, str. Constantin Negruzzi, 4/2
Numere de telefon: (+373 022) 84 00 00, 060 17 00 12

Site
Facebook

Diagnosticul patologiilor glandelor mamare în cadrul centrului medical EXCELLENCE

Centrul medical EXCELLENCE le îndeamnă pe toate femeile să meargă cu regularitate la consultația medicului mamolog. Specialiștii clinicii sunt calificați și lucrează conform celor mai moderne metode de diagnostic timpuriu a cancerului mamar.

Specialiștii clinicii:

mamaplus

Sofroni Larisa, medic mamolog, oncolog-mamolog, medic de categorie superioară, doctor habilitat în științe medicale

Specializare: examinarea clinică a glandelor mamare, tratamentul proceselor inflamatorii ale glandelor mamare de diferite natură.

mamaplus

Cucieru Valerian, oncolog-mamolog

Specializare: profilaxia, diagnosticul și tratamentul cancerului mamar, afecțiuni precanceroase și tumori benigne de sân.

Preț: examinarea primară a glandelor mamare – 400 lei, examinare repetată (în decurs de 30 de zile) – 250 lei

Adresa clinicii: Chișinău, str. Grenoble, 23
Numere de telefon: (+373) 68 311 330, (+373 022) 288 622

Site
Facebook

Consultația mamologului la centrul de diagnostic ScanExpert

Centrul medical de diagnostic SCANEXPERT oferă servicii și consultări ale celor mai calificați specialiști. Mamologul va examina glandele mamare folosind cele mai moderne mijloace și metode de diagnostic și, dacă este necesar, le va trimite pentru examinare suplimentară.

Secialiștii clinicii:

mamaplus

Jana Punga, mamolog, oncolog, medic de categorie superioară, doctor în științe medicale

Specializare: diagnosticul și tratamentul tumorilor mamare.

Preț: consultația primară – 400 lei

Adresa clinicii: Chișinău, str. Tighina 49/5
Telefon: (+373 022) 22 04 04

Site
Facebook

Consultația mamologului la Institutul Oncologic al Republicii Moldova

Departamentul de oncologie din cadrul Institutului Oncologic al Republicii Moldova a fost fondat în anul 1979. Departamentul se ocupă de-a lungul timpului de profilxia, diagnosticul și tratamentul cancerului mamar, a stării precanceroase și a tumorilor glandelor mamare. Specialiștii de înaltă calificare din cadrul departamentului se ocupă de diagnosticarea precoce a patologiei sânilor, desfășoară practica de educare a populației cu privire la depistarea precoce a cancerului de sân, sunt angajați în cercetări și studii în domeniul diagnosticului și tratamentului cancerului de sân. Cele mai avansate tehnologii și metode de diagnostic îi ajută pe specialiștii clinicii în diagnosticarea bolii în primele etape: mamografie, ultrasonografie, tomografie computerizată, radiografie, examen citologic cu puncție de aspirație cu ac subțire, examen imunohistochimic, testare imunologică a markerilor tumorali.

Specialiștii clinicii:

Sofroni Larisa - medic mamolog, oncolog-mamolog, medic de categorie superioară, doctor habilitat în științe medicale

Vasile Jovmir - Doctor habilitat în medicină, Profesor, Cercetător științific principal în departamentul mamologie Institutul Oncologic, Preşedintele Comsiei de specialitate în oncologie a Ministerului Sănătății în Oncologie, Chirurg Oncolog

Machidon Vitalie – mamolog, medic de categorie superioară, chirurg în cadrul Institutului Oncologic, doctor în științe medicale, profesor asociat, cercetător principal

Tcaciuc Diana - mamolog, medic de categorie superioară, doctor în științe medicale, colaborator științific

Seremet Ion mamolog, medic de categorie superioară, doctor în științe medicale

Gorincioi Elena - mamolog-oncolog, medic de categorie superioară

Chistruga Ludmila – mamolog-oncolog, chirurg, medic de categorie superioară, chirurg în cadrul Institutului Oncologic

Corneliu Ureche - chirurg-mamolog, medic de categorie superioară, şef secţie Mamologie, IMSP Institutul Oncologic.

Adresa: str. Ncolae Testemițanu, 30
Telefon: depatamentul mamologie (+373 22) 852 389

Site
Facebook