În ajunul noului an de învățământ, părinții își petrec weekendurile în căutarea rechizitelor și, mai ales, a uniformei școlare – o misiune deloc ușoară. Vezi în continuare criteriile principale de care să ții cont atunci când alegi uniforma școlară.

Țesătura

Copilul va petrece mult timp fiind îmbrăcat în această uniformă și tocmai de aceea calitatea țesăturii este extrem de importantă. Uniforma școlară ar trebui să fie în primul rând comodă, să lase pielea copilului să respire și să fie practică. Varianta ideală ar fi țesăturile compuse din 70% fibre naturale (bumbac, mătase, in, lână sau bambus) și 30% fibre sintetice.

Căptușeala

Căptușeala uniformei școlare ar trebui să fie confecționată exclusiv din stofe naturale.

Culori rezistente

Atrageți atenția la culorile țesăturilor și cât de rezistente sunt acestea. Puteți încerca să ștergeți puțin țesătura cu un șervețel umed. În cazul în care va rămâne multă vopsea pe șervețel, atunci aceasta își va pierde culoarea încă de la primele spălări.

Miros

Dacă uniforma școlară are un miros strident, asta înseamnă că la confecționare au fost folosite elemente dăunătoare, chimice sau chiar periculoase pentru sănătate.

Tivurile

Atunci când achiziționați pantalonii pentru băieți, ar trebui să examinați bine linia tivului – anume ea va proteja partea de jos a pantalonilor împotriva uzării.

Mărimea uniformei școlare

Uniforma ar trebui să fie în primul rând comodă și să nu-i creeze copilului niciun dinsconfort atunci când o poartă. Atrageți atenția la mărime și faceți un mic test: rugați copilul să se așeze în ea și să se plimbe puțin. Astfel veți observa dacă i se potrivește sau nu.

Ce uniformă școlară să alegem?

Ar trebui să aflați din timp de la dirigintele clasei caracteristicile uniformelor școlare. S-ar putea să existe unele cerințe stricte ce țin de culoare sau model. În unele cazuri ar putea fi interzise culorile aprinse, iar băiețeii ar putea avea nevoie de cravată.

Pentru fetițe sunt recomandate următoarele elemente de bază pentru uniforma școlară: vestă, fustă, câteva bluzițe și pantofi clasici. Adăugător puteți achiziționa un sarafan și pantaloni, pentru a construi ținute noi.

Pentru băieței: sacou, câteva perechi de pantaloni, trei/patru cămăși cu mâneca lungă și scurtă, malete, cravată, vestă clasică sau din tricotaj.

MamaPlus.md vă propune să aflați în continuare care sunt ofertele principale de pe piața de la noi în ceea ce privește uniformele școlare.

Prețurile indicate în acest articol sunt valabile la data publicării – 18.08.2020.

MAXIKIDS

mamaplus

Maxikids este un brand autohton care produce haine pentru copii în exclusivitate din stofe naturale, de calitate superioară. Nu lăsa noul an școlar să te ia prin surprindere, iar copilul să rămână fără uniformă și accesoriile necesare pentru frecventarea orelor! Planifică totul, fă o listă cu lucrurile necesare și vino în magazinele Maxikids unde poți găsi un sortiment bogat de haine pentru copii de vârsta preșcolară și școlară.

Prețuri: bluzițe de la 200 de lei, pantaloni pentru fetițe de la 185 de lei, rochii – 510 lei, fustițe de la 200 de lei, cămăși cu mâneca lungă de la 270 lei.

Adresele magazinelor Maxikids:

 • CC Zorile, str. Calea Ieșilor 8/2, etajul 2
 • CC Soiuz, str. Alecu Russo 1, etajul 3, butic 316
 • CC Unic, bd. Ștefan cel Mare 8, etajul 3.

Mai multe detalii privind achiziționarea produselor puteți afla la numărul de telefon: (+373) 69 746 923

Totodată, comenzile pot fi făcute și în magazinul online:

Site

Facebook

Creme Brulee by Velitextil-Plus

mamaplus

Crème Brûlée au pregătit pentru noul sezon uniforme școlare superbe: fustițe, bluzițe, sarafane și costume din materiale calitative.

Prețuri: sarafan – 590 lei, bluzițe de la 400 de lei, fustițe – 450 lei, pantaloni de la 400 de lei, cămașă cu mâneca scurtă de la 380 lei.

Adresele buticurilor Creme Brulee by Velitextil-Plus:

 • CC Zorile, str. Calea Ieșilor, 8/2
 • CC Unic, bd. Ștefan cel Mare 8, etajul 3
 • Showroom – str. Petru Rareș, 39/1

Mai multe detalii privind achiziționarea produselor puteți afla la numărul de telefon: +373 605 92 277

Facebook

TESORO

mamaplus

În incinta centrului comercial „Shopping Malldova” a fost deschis un nou magazin de haine și încălțăminte pentru copii, care recent a lansat o colecție de uniforme școlare. Calitate și design de excepție de la cele mai renumite mărci: „Sarabanda”, „I DO”, „UGI” etc., care își vor bucura clienții.

Prețuri: rochii - de la 1260 de lei, sarafan Gulliver - 1340 de lei, pantaloni pentru băieți - de la 700 de lei, cămăși - de la 750 de lei.

Modelele brandului pot fi găsite la:

CC Shopping Malldova, str. Arborilor, 21, etajul 3.

Mai multe detalii despre condițiile de cumpărare puteți afla la numărul de telefon: +373 68 280 053

Comenzile pot fi plasate și în magazinul online:

Site

Facebook

Lia Fia

mamaplus

Lia Fia are grijă ca fiecare fată să se simtă specială. Brandul lansează în fiecare an colecții noi de uniforme școlare pentru micii săi clienți. Cele mai delicate și cochete modele de bluzițe, precum și cele mai feminine rochițe și costume, pot fi găsite la acest producător autohton.

Prețuri: bluze - de la 430 de lei, rochii/sarafane - de la 600 de lei, pantaloni - 500 de lei, cămăși - 400 de lei.

Modelele brandului pot fi găsite la:

CC Unic
, bd. Ștefan cel Mare, 8, etajul 3

Comenzile pot fi plasate și în magazinul online:

Site

Facebook

Georgette

mamaplus

Un brand din Moldova care a cucerit inimile femeilor atât din Europa, cât și din întreaga lume. Magazinul a lansat o colecție de uniforme școlare stilate și elegante pentru eleve. Georgette este un brand deosebit prin simplitatea, feminitatea și eleganța lui.

Prețuri: fuste - 900 de lei, rochii clasice - 1350 de ei, sacouri - 1650 de lei, cămăși - de la 800 de lei.

Modelele brandului pot fi găsite la:

 • CC Zorile, str. Calea Ieșilor, 8/2. etajul 2
 • CC PanCom, str. Kiev, 16/1, etajul 1
 • CC Zity Mall, str. Calea Ieșilor, 8
 • CC MODA Showroom, bd. Ștefan cel Mare, 83

Pentru orice detalii și întrebări puteți scrie un mesaj pe pagina de Facebook.

Comenzile pot fi plasate și în magazinul online:

Site

Facebook

Vestiti

mamaplus

Vestiti a pregătit o colecție întreagă de uniforme școlare calitative și comode pentru fete și băieți, la prețuri accesibile.

Prețuri: rochii din tricot - 495 de lei, fuste de tip clopot - 360 de lei, pantaloni - 500 de lei, sarafane - de la 400 de lei, bluze - 300 de lei, veste - 390 de lei.

Modelele brandului pot fi găsite la:

CC Unic, bd. Ștefan cel Mare, 8, etajul 3

Mai multe detalii despre condițiile de cumpărare puteți afla la numărul de telefon: +373 698 45 994

Comenzile pot fi plasate și în magazinul online:

Site

Facebook

Fabrica Uniforme școlare

mamaplus

Întreprinderea oferă un sortiment bogat de uniforme școlare pentru orice vârstă. Designul autentic, stilul sofisticat și prețurile rezonabile dau valoare acestor uniforme școlare, realizate după modele îmbunătățite și doar din stofe de calitate. De asemenea, aveți posibilitatea să alegeți, după bunul plac, țesătura și culoarea pentru croirea individuală a modelului pe care vi-l doriți.

Adresă: str. Lvov, 66

Mai multe detalii despre condițiile de cumpărare/croire puteți afla la numărul de telefon: +373 69 090 365

Site

Fx-textil

mamaplus

Fabrica și-a început activitatea în anul 2004, iar de atunci producătorul nu și-a dezămăgit clienții niciodată. Uniformele școlare moderne, comode și universale sunt potrivite pentru copiii activi.

Prețuri: cămăși - de la 220 de lei, costume din 2 piese - 450 de lei, pantaloni - de la 300 de lei, bluze - de la 280 de lei, sarafane - de la 300 de lei.

Modelele brandului pot fi găsite la:

CC Unic, bd. Ștefan cel Mare, 8, etajul 3

Mai multe detalii despre condițiile de cumpărare puteți afla la numărul de telefon: +373 79 503 421

Site

Maicom

mamaplus

La Maicom veți găsi o varietate mare de fuste, sarafane și bluze pentru fete, precum și veste și pantaloni pentru băieți.

Prețuri: tricouri polo cu mâneci lungi - 180 de lei, fustițe - de la 180 de lei, bluze - de la 140 de lei, cardigane - 220 de lei, pantaloni - 200 de lei.

Modelele brandului pot fi găsite în magazinele de firmă Maicom.

Mai multe detalii despre condițiile de cumpărare puteți afla la numărul de telefon: +373 78 22 22 11

Comenzile pot fi plasate și în magazinul online:

Site

Facebook

Maxtextil-M

mamaplus

În cazul în care copiii voștri sunt interesați de haine, vă recomandăm să vizitați Maxtextil-M, unde cu siguranță veți găsi uniforme școlare potrivite pentru fiecare dintre ei. Ținutele elegante, confortabile și accesibile vă vor face să reveniți din nou în magazinele brandului autohton.

Prețuri: veste - 270 de lei, sacouri pentru fete - 540 de lei, fuste - 300 de lei, pantaloni - 370 de lei.

Modelele brandului pot fi găsite pe adresa: str. Vasile Alecsandri, 66, oficiul 8A.

Mai multe detalii despre condițiile de cumpărare puteți afla la numărul de telefon: +373 794 20 300

Comenzile pot fi plasate și în magazinul online:

Facebook

Magvi

mamaplus

În magazinul Magvi fiecare părinte poate găsi uniforma școlară potrivită pentru copilul său. Țesăturile de calitate, designul modern și prețurile accesibile vă vor convinge să alegeți anume acest brand autohton în preajma noului an școlar.

Prețuri: pantaloni - de la 260 de lei, cămăși - de la 260 de lei, fuste - 280 de lei.

Modelele brandului pot fi găsite la:

 • CC Unic, bd. Ștefan cel Mare, 8, etajul 3
 • CC Zorile, str. Calea Ieșilor, 8/2, etajul 2
 • CC Soiuz, str. Alecu Russo, 1, etajul 3, butic 316
 • CC Gemeni, etajul 3

Mai multe detalii despre condițiile de cumpărare puteți afla la numărul de telefon: +373 692 66 853.

Comenzile pot fi plasate și în magazinul online:

Site

Facebook

Stîş & Style

mamaplus

Brandul Stîș & Style a pregătit o colecție de toamnă pentru școlari, care include costume pentru băieți, rochii, bluze și fuste pentru fete. Gulerașele din dantelă, panglicile albe și alte elemente decorative vă vor convinge să faceți alegerea corectă.

Modelele brandului pot fi găsite la: CC Unic, bd. Ștefan cel Mare, 8, etajul 3.

Mai multe detalii despre condițiile de cumpărare puteți afla la numărul de telefon: +373 694 26 939.

Comenzile pot fi plasate și în magazinul online.

Facebook

Cămăși elegante de la Passer

mamaplus

Brandul autohton Passer a lansat o colecție de cămăși clasice pentru băieți, într-o gamă largă de culori. Modelele acestui magazin sunt elegante, redând un gust estetic rafinat. Cămășile sunt fabricate exclusiv din stofe calitative, iar modelele simple sunt comode și practice.

Prețuri: cămăși - de la 300 de lei.

Modelele brandului pot fi găsite la: CC Zorile, str. Calea Ieșilor, 8/2, etajul 2.

Mai multe detalii despre condițiile de cumpărare puteți afla la numărul de telefon: +373 790 71 919

Comenzile pot fi plasate și în magazinul online:

Site

Facebook

Vivi Art Boutique Fashion

mamaplus

„Vivi Art Boutique Fashion” - brand autohton care din anul 2016 creează produse de clasa premium și extinde sortimentul de haine pentru copii și uniforme școlare. La Vivi Art Boutique găsești cele mai delicate țesături și un design rafinat.

Modelele brandului pot fi găsite la: Showroom, str. Mihai Eminescu, 39.

Mai multe detalii despre condițiile de cumpărare puteți afla la numărul de telefon: +373 610 00 404.

Comenzile pot fi plasate și în magazinul online.

Facebook