mamaplus

Viorica și Crina Dulgheru au pus pe roate o afacere de familie. Mama și fiica împletesc genți prin tehnica macrame

-
//
14.04.2021

Viorica și Crina nu sunt doar mamă și fiică, dar și partenere în propria afacere. Cele două s-au ambiționat să-și creeze propriul brand, iar acum bucură femeile din Moldova și nu doar cu genți împletite în tehnica macrame. În curând, acestea planifică să se lanseze într-un magazin online internațional, dar mai multe detalii despre proiectul Meraki ne va oferi Viorica Dulgheru.

mamaplus

Când și cum ți-ai descoperit pasiunea pentru munca manuală? Ce tehnică folosești?

Gentuțele noastre sunt împletite prin tehnica macrame. Dragostea pentru această împletitură a apărut încă de pe băncile școlii și după mulți ani de pauză, am încercat să împletesc o gentuță văzută pe Pinterest.

Care este activitatea ta de bază și ce experiență ai în domeniu croitoriei sau a designului?

Gentuțele nu sunt numai o pasiune, au devenit și activitatea de bază. Am absolvit facultatea de Industrie Ușoară la UTM, mereu având pasiune pentru creație. În anii de studenție îmi cream singură hainele, acum mai fac câteva periodic pentru copiii mei.

De unde ai învățat această îndeletnicire?

Am cunoscut tehnica macrame din activitățile extrașcolare ținute la casa de creație la vârsta de 14 ani.

Care este sursa ta de inspirație?

De capitolul design, culori, inspirație răspunde fiica mea mai mare. A moștenit și ea o parte din pasiunea mea și mereu e la curent cu trendurile sezonului.

Cât timp îți ia să faci o geantă cap-coadă și cât costă aceasta?

Durata împletirii unei gentuțe depinde de model, dimensiuni. Unele pot lua doar o zi, în timp ce altele chiar și 4-5 zile, fiind lucru manual, iar prețurile variază între 450 și 900 de lei.

mamaplus

De ce femeile ar trebui să aleagă gențile croșetate de tine?

Suntem idealiste în ceea ce privește aspectul gentuțelor, calitatea lor, modelele noastre sunt în pas cu tendințele, astfel satisfacerea clientelor este garantată.

Care sunt cele mai solicitate modele si culori?

Întrucât zilele calde sunt deja aici, modelele mai micuțe sunt cele mai solicitate, mai ales cele în culori precum verde, galben sau roz.

Cu ce modele planifici să-ți mărești colecția?

Planificăm să lansăm încă minim 5 modele de gentuțe perfecte pentru sezonul cald, lucrăm acum asupra a două modele noi, care la sigur vor cuceri inimile multor femei.

Cine te-a susținut de la început și ai vrea să-i mulțumești pentru asta?

Fiica mea mai mare, Crina, a fost cea care m-a susținut cel mai mult, ea mereu încerca să-mi dea un imbold ca să deschidem ceva al nostru în acest domeniu, s-a implicat la maxim, astfel afacerea a devenit comună. Ea răspunde de părțile administrative, promovare, design, iar Meraki devine din ce în ce mai cunoscut.

Cum pot face o comandă potențialele cliente?

Putem fi contactați în privat pe pagina noastră de Instagram @meraki.bags.md, iar în curând ne vom lansa într-un magazin online internațional, astfel vom putea bucura femei din întreaga lume.

mamaplus