Încet, dar sigur, pasiunea acestor doi frați se transformă într-o mică afacere. Victoria este îndrăgostită de macramé, Cristian adoră să “modeleze” lemnul, iar împreună fac lucruri minunate, care-ți încântă privirea. Te vei convinge și tu, dacă le vei admira creațiile!

mamaplus

Cine stă în spatele paginii natureco.md?

Mă numesc Victoria, am 24 de ani, sunt căsătorită și am 2 fetițe. Am absolvit facultatea de pedagogie și limba engleză, dar nu vreau să lucrez ca angajat, nu e pentru mine. De mică eram pasionată de handmade, dar voiam să creez obiecte autentice, pe care mulți și-ar dori să le aibă în casele lor.

Cu ce scop ați creat această pagină?

Pagina am creat-o inițial pentru a-l ajuta pe fratele meu mai mic. El e pasionat de lemn, de mic îl vedeam cu dalta în mână, meșterește aproape orice și e suficient doar să vadă ceva sau să își imagineze. Cristi mereu crea diferite obiecte pentru casa noastră, mici piese de mobilier, decorațiuni, repara sau dădea o nouă viață multor obiecte. Treptat, aceste lucruri au început să se adune, iar noi ne-am dat seama că trebuie să facem ceva cu ele, astfel am creat pagina noastră de Instagram, care a devenit o mică expoziție.

Când ți-ai descoperit pasiunea pentru croșetă și decor interior?

De macrame m-am îndrăgostit în Franța, soțul meu lucra acolo, iar ocazional mergeam și eu.

Stând acasă cu fetițele, mergeam uneori prin magazinele din apropiere, acolo am văzut prima dată niște agățătoare de plante macrame și decorațiuni de perete, era un magazin destinat decorului, cu foarte mult gust și cu aer de natură. Ulterior am venit acasă și am tot căutat pe Pinterest astfel de decorațiuni, până când am găsit tot de ce aveam nevoie. Asta a fost suficient ca să descopăr adevărata mea pasiune.

mamaplus

Din ce materie primă sunt realizate decorațiunile voastre? Ce tehnici folosiți? 

Decorațiunile noastre sunt realizate din lemn, bumbac, lână, iută, maxim posibil natural, de asemenea avem un tip de sfoară creată din cotton reciclat.

Creăm în tehnica macrame, dar și țesem de curând. Avem în echipa noastră o persoană foarte talentată, cu diplomă de master în arte, care face tapiserii.

Am ales să fim eco nu pentru că e trendy, dar pentru că mereu am considerat că natura e minunată și având-o ca principală sursă de inspirație, neapărat va ieși ceva frumos.

Prin ce se deosebesc de decorațiunile vândute magazine?

Cred că se deosebesc prin autenticitate și unicitate, chiar de ne dorim să facem mai multe obiecte la fel, fiecare obiect este unic și se deosebește mai mult sau mai puțin de celelalte, mai ales cele din lemn, nu există 2 bucăți de lemn la fel.

Ce decorațiuni ați creat până acum și ce urmează să mai lansați?

Până acum am creat agățătoare de plante, decorațiuni de perete, draperii, rafturi suspendate, covorașe, legănuțe, oglinzi, ceasuri și multe alte obiecte. Vrem să avem o cât mai mare diversitate de obiecte decorative. De asemenea, realizăm obiecte la dorința consumatorului.

Cum putem face rost de decorațiunile create de echipa natureco.md?

Deocamdată, persoanele interesate ne găsesc pe pagina noastră de Instagram natureco.md , în curând lansăm și o pagină web cu aceeași denumire. În curând e posibil să colaborăm cu magazine de décor, unde vor fi disponibile unele lucrări de-ale noastre.