Oamenii talentați sunt talentați în toate. Această frază o caracterizează de minune pe Ludmila, meșterița care poate transforma lutul polimeric în creații unice, demne de toată admirația. Lucrările sale au furat inimile moldovenilor de pretutindeni, motiv pentru care au ajuns în toate colțurile lumii.
 

mamaplus

Cum și când ai descoperit pasiunea ta pentru lucrul manual?

Meșteresc lucrări hand-made din anul 2014. Primele mele creații au fost realizate din porțelan, pe care l-am făcut de una singură, din clei și amidon. Totul a început de la faptul că într-o zi am văzut o fotografie cu flori lucrate manual pe internet și m-am îndrăgostit. Atunci am decis să fac tot ce îmi stă în putință pentru a învăța această îndeletnicire.

De unde ai învățat să lucrezi cu lut polimeric?

Sunt autodidactă, nu am educație artistică. Am învățat singură, cu ajutorul lecțiilor gratuite de pe internet.

Ce produse din lut polimeric putem găsi în colecția ta?

Oh, numai ce nu am făcut: de la accesorii pentru nuntă, buchete pentru mirese și bijuterii până la figurine portret, păpuși de interior, cutii de depozitare și alte decorațiuni pentru casă, jucării pentru Crăciun. Ei bine, cele mai populare produse sunt cănile decorate cu argilă.

Cât costă, în medie, o cană personalizată?

Prețul depinde de complexitatea decorului. În acest moment, prețurile încep de la 300 de lei, iar cea mai scumpă cană a costat 900 de lei. În medie, prețul este de 400-450 de lei pentru o cană.

mamaplus

Care sunt cele mai solicitate lucrări?

După cum am spus, cea mai mare cerere este întotdeauna pentru căni, în mod deosebit pentru portrete pe căni. Ei bine, în sezonul rece, în ajunul sărbătorilor de iarnă, cele mai solicitate sunt bilele pentru brad.

În ce țări au ajuns lucrările tale?

În acest sens, îmi invidiez foarte mult produsele. Timp de 7 ani, am trimis comenzi în Grecia, România, Germania, Franța, Irlanda, Anglia, Italia, Rusia și chiar în SUA.

Cum pot face o comandă potențialii clienți?

Puteți plasa o comandă, scriindu-mi un mesaj privat pe pagina de Instagram: _luludaki_. Acolo vom discuta despre toate detaliile realizării decorului, cum ar fi termenul, livrarea și plata. De fapt, totul este foarte simplu.

mamaplus