Lilia Putin este o meșteriță iscusită care, fiind inspirată de fetița sa, a început să creeze jucării cu “suflet”, ce aduc zâmbete pe chipurile picilor din întreaga lume. Sunt frumoase, ecologice, plăcute la atingere și pot fi personalizate, iată doar câteva motive pentru care ar fi bine să alegem jucăriile croșetate de această mămică!

mamaplus

Când ai început să croşetezi jucării?

Mi-au plăcut lucrurile handmade încă de când eram copilă. De fiecare dată când prindeam un moment liber- tricotam, croşetam. La crearea jucăriilor nu m-am gândit niciodată, că va deveni o activitate atât de apropiată sufletului. Aceasta a apărut odată cu dorința de a crea prințesei mele o jucărie mai specială, mai colorată, mai plină de suflet. Rezultatul a fost unul frumos, care m-a motivat să creez încă multe modele interesante.

Care este sursa ta de inspiraţie?

Nu mi-e ruşine să zic că modelele create nu sunt în totalmente inventate de mine. Internetul a jucat un rol important în crearea figurinelor. Mă inspir mult de la creatoarele de peste hotare. Totuşi, în final şi solicitarea copiilor sau a părinților sunt imbolduri importante în crearea unui model nou.

Ce lucrări mai putem găsi în portofoliul tău?

În portofoliul ,,Jucării croşetate” găsiți o mulțime de personaje: ursuleți, iepuraşi, păpuşele, pisicuțe şi multe altele, confecţionate atât din fire de pluş, cât şi din fire de bumbac. La fel, bucurăm clienții noştri şi cu plapume de diferite dimensiuni, create din aceleaşi fire. Executăm şi tablouri pentru familie cu diferite personaje.

mamaplus

Care este jucăria pe care ai realizat-o cel mai greu şi de ce?

Cea mai mare provocare a fost crearea personajului din poveste ,, Pinochio”, pe care trebuia să-l execut după  imaginea şi dimensiunea dorită de client. Au fost multe încercări, desfaceri şi ore de muncă, dar în final rezultatul a fost unul frumos, clientul a rămas surprins şi încântat.

De ce părinţii ar trebui să aleagă jucăriile hand-made create de tine?

Recomand cu încredere părinților jucăriile create de brandul ,,Jucării croşetare”. Ele sunt atractive şi sigure, creative şi originale, cei mici pur și simplu le adoră, iar părinților le dăruiesc încredere. Sunt moi, plăcute la atingere, potrivite chiar şi pentru cei mai mici dintre princhindei. La confecționarea acestora sunt folosite materiale hipoalergice, detaliile sunt fixate foarte bine, au cel mai facil mod de întreținere şi sunt rezistente la uzură.

Le realizezi după propriile idei sau şi la comandă, după preferinţele clienţilor?

Scopul este să fac cât mai mulți copilaşi fericiți, de aceea sunt pregătită să îndeplinesc orice provocare, care apare din partea solicitanților. Nu-mi impun ideile, deoarece ele vin deseori bine conturate de la client, doar intervin dacă îmi este solicitată părerea.

Care sunt preţurile jucăriilor?

Prețurile sunt foarte diferite, acestea sunt stabilite în baza mai multor criterii: mărime, complexitate, tipuri de fire folosite, ş.a. Intervalul mediu de prețuri este de la 70 mdl- 850 mdl.

mamaplus

Cine sunt clienţii tăi?

Mulți sunt cei care apreciază lucrurile create manual, în mod special bunicile, mămicile sau viitoarele mămici, care preferă jucăriile unice şi speciale pentru odoraşii lor sau pentru a fi dăruite la diferite evenimente. Totuşi, cei mai mulți clienți râmân a fi moldovenii plecați în străinătate. Jucăriile noastre cu drag sunt create pentru clienții din România, Italia, Portugalia, Spania, Germania ş.a.

Unde te găsesc potenţialii clienţi?

Potențialii clienți îmi pot admira creațiile pe pagina de Instagram şi pe pagina de Facebook ,,Jucării croşetate”.

Cu ce lucrări planifici să-ţi măreşti colecţia?

Am un amalgam de idei noi, care abia aşteaptă a fi realizate. Printre acestea sunt multe personaje noi, interesante, seturi pentru bebeluşi, ş.a., care vor apărea în curând în colecția noastră.

mamaplus