Ilona și-a descoperit pasiunea pentru croșetă în concediul de maternitate, iar de atunci a creat o mulțime de jucării, hăinuțe, accesorii și pături călduroase. Pentru că-și face treaba cu plăcere și acordă atenție până și celor mai mici detalii, lucrările ei au ajuns și au fost apreciate în toate colțurile lumii.

mamaplus

Când ai început să realizezi jucării?

Am început să realizez jucării în concediu de maternitate, când fiica noastră avea 6-7 luni. Atunci am văzut pentru prima dată, la o fetiță, o jucărie micuță și simplă, dar croșetată, am analizat-o ceva  timp și mi-a părut foarte interesantă. Mai târziu, am început să caut pe internet informații despre jucăriile croșetate. Primele 2 au ieșit foarte stranii, dar nu m-am descurajat  și exersam în continuare ca să-mi reușească un rezultat frumos. Vreau să menționez că la momentul dat nu mă gândeam nici pentru o secundă că voi putea vinde măcar o jucărie, croșetam din plăcere.

Care este sursa ta de inspirație?

Câteva surse de inspirație sunt platformele Pinteres, Google, Youtube și Instagram. De asemenea, clienții care-și doresc o jucărie deosebită și vin cu idei noi.

Ce lucrări mai putem găsi în portofoliul tău?

Confecționez jucării atât din fir de bumbac, cât și din fir de pluș. În portofoliul Ellis Hand Made, puteți găsi o mulțime de  personaje: iepurași, ursuleți, pisicuțe, hipopotami, boușori, păpușe cu cosițe ș.a. În plus, tricotez sau croșetez rochițe, cardigane, salopete și alte accesorii pe care și le doresc clienții.

De asemenea, confecționez  și plapume din fir de pluș  de orice dimensiune. Pe tot  parcursul activității mele, am confecționat plapume atât pentru bebeluși, cât și pentru cei mai mari, pentru dormitor.

mamaplus

Care este jucăria pe care ai realizat-o cel mai greu și de ce?

Cel mai greu mi-a fost la executarea iepurașului cu rochiță  din fir de bumbac. La această jucărie, până a ajunge la modelul final, care îmi pare cel mai reușit, am făcut o mulțime de exemplare, schema fiind realizată 100% de mine.

Altă provocare  a fost o păpușă  care trebuia să semene cu personajul: Fetița cu Surprize. Eram foarte curioasă care va fi rezultatul și dacă voi reuși să îndeplinesc această sarcină. După parerea mea, am realizat-o foarte bine, iar clientul a rămas surprins și satisfăcut.

De ce părinții ar trebui să aleagă jucăriile hand-made create de tine?

Recomand părinților să aleagă jucăriile Ellis Hand Made, pentru că sunt unice, originale  și personalizate.

Materialele din care sunt confecționate sunt non-alergice. Accesoriile, năsucul, ochișorii sunt prinse cu încheietori, fiind imposibil de scos sau de rupt, ceea ce înseamnă că sunt sigure pentru copiii mici. Aceste jucării sunt un cadou original și frumos, iar datorită faptului că sunt personalizate, devin o amintire pe viață.

Le realizezi după propriile idei sau și la comandă, după preferințele clienților?

Confecționez jucăriile atât după propriile idei, cât și după preferințele clienților. Sunt gata pentru orice provocare, important cienții să fie mulțumiți.

Care sunt prețurile jucăriilor?

Prețurile jucăriilor sunt foarte diverse, în funcție de complexitatea jucăriei, dimensiune și alte detalii. Prețul variază între 400 și 850 de lei.

mamaplus

Cine sunt clienții tăi?

În mare parte sunt mămicile și bunicile în căutarea unui cadou pentru copilași, dar au fost cazuri când s-au comandat jucării chiar și pentru  medici, prieteni, iubite.

Mă bucur enorm că jucările mele ajung în toată lumea: Franța, Germania, Marea Britanie, Spania, Rusia , Italia, SUA etc.

Unde te găsesc potențialii clienți?

Potențialii clienți îmi pot vedea lucrările pe Instagram sau Facebook.

Cu ce lucrări planifici să-ți mărești colecția?

În viitor, aș vrea să fac mai multe păpuși din fir de bumbac, îmi plac foarte mult. De asemenea, sunt mereu în căutarea diferitor idei de personaje.

Sursa: Mamamplus.MD