Pasiunea pentru croșetă o are de când se ține minte, mama sa fiind cea care i-a insuflat dragostea pentru această îndeletnicire. Însă, abia cu un an în urmă a descoperit ramura care îi aduce maximă satisfacție: crearea genților și a ghiozdanelor. Acum, Galina se poate mândri cu o varietate impresionantă de modele, atât pentru fetițe, cât și pentru femei de orice vârstă.

mamaplus

Când ți-a venit ideea să creezi genți?

Îmi plăcea să croșetez de mică, o urmăream mereu pe mama împletind și adoram această îndeletnicire. Ideea de a crea gentuțe croșetate mi-a venit acum un an, când atât eu, cât și fiicele mele am primit drept cadouri astfel de poșete. Mi-au plăcut foarte mult și mi-am zis să încerc, mai ales că eram în pandemie, cu un copil mic acasă.

Cât timp îți ia să faci o geantă sau un rucsac și cât costă acestea?

Realizez o lucrare în 2, 3, chiar și 4 zile, depinde de accesoriile și firele de care am nevoie. Prețurile variază între 550 și 700 de lei.

Care a fost cea mai complicată creație pe care ai realizat-o până acum?

Lucrări complicate nu am avut, deoarece odată cu trecerea timpului, acumulez tot mai multă experiență. De cele mai multe ori, femeile vin cu fotografia modelului pe care și-l doresc, iar eu îl realizez cu ușurință.

În ce țări au ajuns gențile create de tine?

Gențile mele sunt appreciate atât în țară, cât și peste hotare. Au apelat la ajutorul meu fetițe, adolescente și femei din Anglia, Franța (o femeie m-a rugat să-i  realizez o geantă în culorile drapelului), Germania, Italia, România, America.

Cine te-a susținut de la început și ai vrea să-i mulțumești pentru asta?

Am fost susținută în primul rând de familia mea, în frunte cu soțul și copiii, apoi de rude. Toți m-au încurajat și au apreciat efortul meu în acest domeniu. Ce-i drept, și mie îmi place ceea ce fac, dar și rezultatele obținute, din acest motiv și croșetez în continuare.

Cum pot face o comandă potențialele cliente?

Clientele îmi pot vedea lucrările atât pe pagina mea personală de Facebook, dar și în grupurile cu anunțuri, unde atașez poze cu lucrările de 2-3 ori pe săptămână. Încă nu am un logo, ca să-mi fie cunoscute lucrările instant, însă mă gândesc să-mi creez unul.