Pornind de la ideea că este minunat să fii eco friendly, Irina Tcaciuc și-a găsit un hobby plăcut și util pentru mediu. Meșterița creează genți și torbe din fire de iută, sfoară și rafie, care arată bine, au prețuri accesibile și pot fi purtate oriunde și oricând.

mamaplus

Când și cum ți-a venit ideea să creezi genți eco?

Pe valul “zero deșeuri”, mi-a venit ideea să creez ceva natural. Și pentru că îmi place foarte mult să tricotez, am decis să încerc un model, apoi al doilea, astfel m-am trezit în procesul de creare a genților ECO.

De unde ai învățat această îndeletnicire?

Știu să tricotez încă din copilărie, iar modelele și schemele sunt toate de pe internet, Google este prietenul meu. Îmi extrag informațiile și ideile din mediul online.

Din ce materie primă sunt realizate gențile?

Tricotez genți din iută și sfoară naturală, precum și din rafie.

Cât timp îți ia realizarea unei genți?

Pentru a face o geantă naturală, voi avea nevoie de cel mult două zile cu pauze, dar totul depinde de fir, model și dimensiune. Tricotatul cu sfoară se face rapid și ușor, este foarte frumos și practic, se spală simplu și își păstrează forma foarte bine.

Care sunt prețurile acestor produse?

Prețul depinde de dimensiune, calitatea firului și complexitatea lucrării.

Urmează să creezi și alte produse eco?

Acum fac papuci din fire tricotate și topuri de vară din fir de bumbac.

Unde putem merge cu o geantă sau o torbă creată de tine?

Aceste genți sunt actuale în acest sezon. Torbele sunt foarte comode pentru a merge la magazin. Gențile de mână mici arată stilat, dacă sunt asortate cu rochii de vară sau blugi.

Cum pot face rost de produsele tale potențialii clienți?

Potențialii clienți îmi pot vedea lucrările sau face o comandă pe pagina mea de Instagram. Geanta cumpărată este deja o reclamă pentru mine. La fel ca și aprecierile de pe Instagram sau recenziile bune.

Sursa: Mamaplus.MD