Fiind în concediu de maternitate, din întâmplare, Carolina și-a descoperit un hobby, pe care în timp l-ar putea transforma într-o afacere. Meșterița creează corturi și alte lucruri utile pentru camera bebelușului. Dacă ești în căutarea unui cadou original pentru copilul tău, achiziționează-i un cort wigwam, în care va trăi cele mai frumoase amintiri din copilărie.

mamaplus

Când și cum ți-a venit ideea să realizezi corturi wigwam?

Doream să-i fac un cadou mai special fetiței nașei mele și împreună cu soacra mea am cusut un wigwam. Atât de mult mi-a plăcut rezultatul încât am decis să-i cos și piciului meu. Terminând studiile în economie, nici nu mă gândeam că o să-mi placă să cos. Am decis să fac cursuri de croitorie, așa cum în concediu de maternitate dispun de timp și am zis: “de ce nu aș realiza și la comandă?”

De cât timp ești pe piață și câte corturi ai reușit să realizezi?

De 5 luni cos wigwamuri, diferite accesorii și articole pentru copii, cum ar fi cearșafuri, pernuțe, borduri pentru pătuț, coșuri pentru jucării, etc. În acest timp am reușit să realizez peste 35 de wigwamuri și alte comenzi.

De unde te inspiri în materie de modele, culori, stofe?

Mereu mi-au plăcut diferite combinații de culori, neobișnuite în felul lor, nu mi-e frică să experimentez. Creăm cortul împreună cu clientul, uneori mă mai inspir din aplicații speciale, unii clienți deja au modelul pe care și-l doresc.

Cât costă un cort wigwam?

Prețul unui wigwam variază în funcție de mărimea acestuia și de modelul covorașului. La fel, depinde și ce accesorii mai dorește clientul, cum ar fi pernuțe, coș pentru jucării, etc.

mamaplus

Moldovenii sunt dispuși să dea o sumă bună de bani pentru a face un astfel de cadou copiilor?

Nu toți sunt dispuși să procure un cort. Eu mă străduiesc să-l realizez la un preț accesibil. Nu e deloc ieftin din motiv că îl confecționez din stofă care respiră, de cea mai bună calitate, în plus are și o cusătură bună, pentru a rezista în timp.

Ai clienți și din alte țări?

Am comenzi realizate în România, Italia și Anglia, însă, așa cum era de așteptat, cele mai multe sunt acasă, în Moldova. Corturile sunt solicitate peste tot în lume, însă, din păcate, nu le pot livra oriunde din cauza pandemiei și ai altor factori.

Cum pot face o comandă potențialii clienți?

E simplu, am pagină de Instagram și Facebook @linababy_shop, îmi lasă un mesaj și eu în scurt timp revin cu un răspuns. Am un album cu stofă, împreună alegem modelul și stofa, decidem ce mărime a cortului se potrivește cel mai bine pentru odaia  copilului și notăm comanda.

mamaplus