Anastasia este mămica a 3 băieți, de 4, 2 și 1 anișor. În timpul concediului de maternitate, aceasta a decis să-și găsească o ocupație, care să-i aducă și niște bănuți în buzunar. Așa s-a născut ideea de a crea platforma topitop.md, unde-și afișează toate lucrările hand made.

mamaplus

Când și cum ți-a venit ideea să realizezi lucrări hand made?

Aflându-mă în concediu pentru îngrijirea copilului, am hotărât să mă ocup cu ceva ce-mi place și plus la asta să aducă și venit. Ideea de a confecționa accesorii pentru fetițe mi-a dat-o prietena mea din Canada. Mi-a plăcut ideea și din iunie 2018 am început activitatea. Prietena mi-a adus primele elastice de nylon și am început să confecționez pe ele primele bentițe.

Nu sunt croitoreasă, profesia de bază fiind contabil, dar încă din copilărie îmi place hand made-ul și primesc o mare plăcere din activitatea de acum.

Ce produse putem găsi în atelierul tău?

Confecționez bentițe pe elastic sau agrafe, fundițe, benzi, turbane și căciulițe din bumbac pentru copiii de la 0+.

mamaplus

De unde te inspiri?

Referitor la sursa de inspirație, e diferit, sunt modele pe care le-am găsit pe internet, dar sunt și seturi cu bentițe de top pe care singură le-am creat.

Cât costă, în medie, o bentiță cochetă, dar un turban?

Prețul mediu al unei bentițe e 50 de lei, banda - 100 de lei, turbanul – 180 de lei.

Vinzi doar ceea ce creezi sau realizezi și lucrări la comandă?

Confecționez totul de una singură, atunci când am timp liber - când dorm copiii la prânz sau seara.

Mă strădui să lucrez așa încât familia să rămână în prim-plan. Când am multe comenzi, mă ajută o prietenă la confecționarea turbanelor (tot mamă cu 4 copii, în concediu de maternitate  și croitoreasă de profesie).

mamaplus

Cine sunt clienții tăi?

Clienții mei sunt mămicile cu fetițe de la 0 până la 3 ani din toată Moldova.

Cum pot face o comandă potențialii clienți?

Pentru a face o comandă, scrieți-mi un mesaj pe pagina de Instagram topitop.md cu lucrarea, informația privind vârsta copilului, culorile si modelul dorit. Comanda o efectuăm în decurs de 2-3 zile, apoi livrăm în raza Chișinăului sau expediem prin poștă prin Moldova.

Sursa: Mamaplus.MD