Înainte de a călători în vacanță, fiecare dintre noi încearcă să facă tot posibilul pentru ca așteptările celor două săptămâni de odihnă sa fie perfecte. Zboruri îndelungate cu avionul, excursii în jurul orașului sub soarele fierbinte și odihnă pe plajă - toate acestea favorizează apariția pielii uscate. Pe lângă aspectul catifelat şi frumos al pielii, expunerea îndelungată la soare ne pune în faţa unui risc mare de leziuni celulare, apariţia precoce a ridurilor şi cancer de piele.
Efectele expunerii excesive la soare:
- Pielea bronzată. Aceasta este rezultatul deteriorării epidermei, stratul superior al pielii. De asemenea, razele ultraviolete ale soarelui accelerează efectul îmbătrânirii şi creşte riscul de dezvoltare a cancerului de piele.
- Arsurile solare (arsuri de gradul I). În mare parte, arsurile se manifestă prin roşeaţa pielii, căldură la atingere şi durere uşoară.
- Arsurile solare (gradul al doilea). În acest caz, arsurile afectează straturile profunde ale pielii şi terminaţiile nervoase. Vindecarea acestora necesită un timp mai îndelungat.
- Ridurile. Şedinţele de bronzare până la 18 ani duc la apariţia precoce a semnelor de îmbătrânire. Aceasta pentru că, în timp, lumina ultravioletă a soarelui a dăunat fibrelor din piele. Când aceste fibre se rup, pielea începe să se deformeze, să se întindă şi să îşi piardă capacitatea de a reveni la forma normală.
- Culoarea diferită a pielii. Expunerea îndelungată la soare provoacă pigmentarea neregulată a pielii. Unele părţi sunt mai închise la culoare, iar altele de culoare mai deschisă. Soarele mai poate provoca şi modificări permanente ale vaselor mici de sânge, oferind pielii un aspect roşiatic.
- Pistruii. Aceştia nu prezintă niciun risc pentru sănătate, dar unele tipuri de cancer, în etapele incipiente, seamănă cu aceştia.
- “Petele de bătrâneţe” (lentiginele solare). Aceste pete sunt rezultatul expunerii la soare, motiv pentru care apar în zonele care au fost atinse îndelung de soare, precum faţa, mâinile sau pieptul.
- Melanomul. O schimbare în aspectul unei alunite sau a unei zone pigmentate poate fi un posibil semn ale melanomului.
- Cataracta. Cataracta este o zonă tulbure în lentila ochiului, care blochează trecerea luminii spre retină. Ea poate fi prevenită dacă purtaţi o pălărie şi ochelari de soare atunci când vă expuneţi la soare.
Cum evităm aceste probleme?
Înainte de a merge la aeroport, vă sfătuim să discutați cu medicul cabetului de chirurgie cu laser "LaserMedMoldova" pentru o procedura de biorevitalizare. Pentru realizarea acestei proceduri nu sunt utilizate substanțe toxice, doar propria voastră plasmă. Propria plasma este capabilă de a activa procesele de regenerare în piele, pentru a îmbunătăți circulația sângelui, fortifica funcția antioxidantă, stimulează celulele stem ale corpului, accelerează producția materialelor de matrice extracelulară. Pentru cele mai bune rezultate, procedura trebuie repeată și după întoarcerea de la mare. Tratamentele de biorevitalizare și de restructurare se adresează oricărui pacient indiferent de vârstă, deoarece pot fie să mențină calitatea și tinerețea unui derm tânăr, fie pot să refacă, să restructureze și să revitalizeze un derm afectat de vârstă sau de expunerile la soare.
Biorevitalizarea este cea mai potrivită procedură dacă aveți necesitatea de hidratare și de îmbunătățire a culorii pielii, să-i dați elasticitate și mai ales procedură să fie scurtă. Biorevitalizarea nu îmbunătățește, pur și simplu, aspectul exterior, dar și restabilește mediul interior, caracterstic pentru pielea tânără și încetinește îmbătrânirea.