Multe femei, pe care natura nu le-a înzestrat cu păr ondulat, recurg la ondularea permanentă, cu ajutorul căreia poți obține orice fel de bucle dorești, schimbându-ți radical imaginea.
Ondularea permanentă este potrivită pentru orice tip de persoană făcând-o mai feminină și îi ascunde unele defecte ale formei feței. Femeile cu față alungită își bucle sub forma de "valuri", iar buclele în stil "american" se vor potrivi feței cu trăsături proeminente. Femeile cu caracteristici mici nu trebuie să-și facă bucle cu prea mult volum.
În ultimele decenii s-au inventat diverse tipuri de ondulări permanent, precum și tehnici care permit ondularea pe enumite porțiuni ale părului și nu pe toată lungimea lui. De exemplu, așa-numitele bucle "americane" care fac ca părul să arate de parcă este ondulat de la natură.
Astăzi există posibilitatea ca ondularea să fie făcută pe părul vopsit, decolorat sau deteriorat. Așa este tehnica franceză "Volubilis", care păstrează stralucirea și sănătatea părului.
Există și alte tipuri de ondulare permanentă, cum ar fi: "procesul-tonic" cu proteine de mătase sau ondularea franceză cu spumă.
Ondularea chimică trebuie să se facă de către un specialist, deoarece produsele chimice utilizate afectează în mod semnificativ structura părului și, în special, keratina din care constă firul de păr. Un specialist va alege preparatele care corespund stăreii părului dvs.
Pentru ondularea permanent, companiile cosmetice fabrică produse pentru diferite tipuri de păr. De exemplu, compania germană "Wella" produce preparatul "Perform", care permite coaforului de a alege cele mai bune mijloace, în funcție de structura firului de păr. "Perform Classic N" este destinat pentru un păr sănătos normal, "Perform Classic F" pentru un păr sănătos care se supune greu ondulării permanente și "Perform Classic G" pentru părul vopsit.
Dar chiar și la folosirea produselor de înaltă calitate, potrivite pentru tipul de păr, în timpul procedurii, sub influența căldurii și preparatelor chimice au loc schimbări în structura firului de păr, subțierea părului și deteriorarea lui. După ondularea permanentă în cele mai multe cazuri, parul devine uscat, crește mai greu și are nevoie de îngrijire specială.
Prin urmare, orice ondulare permanentă trebuie precedată de o îngrijire corespunzătoare a părului. Utilizați șampoane, balsamuri și alte produse de spălare a părului dar și produse după spălare, care au în componența lor elemente nutritive, care oferă părului hidratare și restabilesc structura firului de păr.
Pentru părul gras, ondularea permanent este recomandată de două ori pe an, pentru părul uscat, mult mai rar. Nu puteți face ondulare permanent dacă abia v-ați vopsit părul. Aceasta nu numai îl va deshidrata dar poate să îl facă să cadă. Părul poate fi vopsit nu mai devreme de 2-3 săptămâni după ondularea permanentă.
Ondularea permanentă nu este recomandată pentru părul uscat, fragil, cu capetele despicate. Înainte de a merge la salon pentru a face ondulare permanentă, trebuie să restabiliți mai întâi structura părului.
Mai întâi scăpați de firele despicate. Apoi frecati cu atenție scalpul și părul cu o cremă hrănitoare și acoperiți capul cu un prosop. Pentru a spori efectul, peste legați o eșarfă. După câteva ore spălați părul cu apă caldă și un șampon neutru care conține gălbenuș de ou sau ulei vegetal. Procedura se face timp de câteva săptămâni.
Rezultatul este afectat și de starea de spirit. Dacă înainte de procedură aveți o dispoziție proastă, e mai bine să renunțați. În timpul procedurii, trebuie să fiți relaxată. Gândiți-vă la ceva plăcut. Alegeți un specialist și un salon cu o atmosferă plăcută.