Aceste trucuri sunt foarte utile în bucătărie! Cu ajutorul lor veți găti mai ușor și mai plăcut.
- Dacă ați ratat momentul și nu ați reușit să luați spuma de pe bulionul din carne și ea s-a lăsat în jos, nu vă indispuneți. Trebuie doar să mai adăugați un pahar de apă în cratiță și spuma se va ridica din nou. Acum o puteți lua în voie.
- Dacă nu vreți ca, carnea, coaptă în cuptor, să se ardă și să se usuce, puneți alături de ea un bol cu apă.
- Pentru ca supa de pui să iasă gustoasă și aromată, nu adăugați alte condimente în afară de ceapă și morcovi. Altfel, îi stricați gustul.
- Frunzele de dafin trebuie întotdeauna scoase după ce supa este gata, pentru a nu-i strica gustul.
- Bătutele vor fi mai moi, dacă înainte de prăjire vor fi unse cu oțet și ulei și lăsate pentru câteva ore.
- Când prăjiți pârjoalele, în primul minut dați focul mare, așa pârjoalele vor forma crustă, apoi faceți flacăra. La fel procedați când vreți să întoarceți pârjoalele.
- Pentru ca peștele prăjit să nu se desfacă, înainte de prăjire, trebuie șters cu prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de umiditate, apoi trebuie sărat și se lasă timp de 15 minute.
- Cu cât mai mărunt veți tăia ciupercile, cu atât ele vor fi mai gustoase și mai aromate.
- Pentru ca cartofii dați prin răzătoare să nu se înegrească, adăugați imediat un pic de lapte și amestecați.
- Cu cât cartoful este mai „bătrân” cu atât mai multă apă se toarnă la fierbere.
- Pentru ca la prăjire uleiul să nu sară, presărați întâi în tigaie un pic de sare, di abia după asta turnați uleiul.
- Uleiul vegetal rtrebuie turnat în salată în ultimul rând, (după adăugarea tuturor condimentelor). Sarea nu se dizolvă în ulei.
- Pentru ca la prăjire untul să nu se înegrească, ungeți tigaia mai întâi cu puțin ulei vegetal, apoi adăugați untul.
- Aluat cu drojdie se va potrivi mai repede, dacă în el vor fi înfipte câteva paste tubulare.
- Salatele cu maioneza vor avea un gust special, dacă înainte de servire va fi pusă în ele pentru puțin timp, o coajă de lămâie.
- Găina de casă se va găti mai repede dacă după 30 de minute de fierbere va fi cufundată în apă rece timp de cinci minute.
- Pentru a evita mirosul de pește prăjit, puneți în ulei felii de cartofi cruzi.