mamaplus

Cinci persoane, la spital din cauza caniculei. Cum să previi insolația

-
//
20.06.2024

R. Moldova este lovită de un val de călduri puternice, iar temperaturile ridicate au provocat victime în rândul cetățenilor. Astfel, în ultimele zece zile, cinci persoane au ajuns la spital cu insolație.

mamaplus

Potrivit purtătoarei de cuvânt a CNAMUP, Vladislava Ceban, în perioada 10-20 iunie, ambulanțele au fost solicitate în patru cazuri de insolație și într-un caz de la începutul acestei săptămâni, iar persoanele au fost diagnosticate cu insolație de gradul I și II, transmite Agora.md.

„Patru persoane au fost spitalizate, iar o persoană a primit îngrijiri de urgență și a refuzat să meargă la spital”, a declarat Vladislava Ceban.

Cum prevenim insolația

Insolația este o afecțiune cauzată de expunerea prelungită la soare și supraîncălzirea corpului. Pentru a evita riscurile, beți apă în mod regulat pe tot parcursul zilei, chiar dacă nu simțiți sete. Evitați băuturile care conțin cofeină sau alcool, deoarece acestea pot provoca deshidratare.

Purtați haine ușoare, largi și deschise la culoare, care permit pielii să respire și reflectă razele solare. Folosiți o pălării pentru a vă proteja fața și gâtul.

Limitați activitățile în aer liber între orele 10:00 și 16:00, când razele solare sunt cele mai puternice. Dacă trebuie să fii afară, caută umbră frecvent.

Folosiți produse de protecție solară cu un factor de protecție (SPF) de cel puțin 30, aplicându-l cu generozitate pe toate zonele expuse ale pielii cu 30 de minute înainte de a ieși afară.

Faceți dușuri reci frecvente sau folosiți prosoape umede și reci pentru a vă răcori. Evitați activitățile fizice intense în perioadele de căldură extremă.