Preparare:
1. În bolul pentru mixer turnați făina, drojdiile, sarea, zahărul și amestecați bine. Adăugați celelalte ingrediente, amestecați cu lingura, după care mixați aluatul timp de 10 minute, până va deveni elastic. Aluatul trebui să fie moale, însă nu și lipicios. Puneți aluatul în alt bol uns cu ulei, acoperiți cu o peliculă și lăsați să crească în volum de cca 2 ori.
2. Acoperiți tava pentru copt cu hârtie de pergament. Divizați aluatul dospit în 4 părți.
3. Ungeți masa cu unt. Luați o bucată de aluat și faceți un dreptunghi din el (la mine e de 27*38 cm ), după care ungeți bine cu unt.
4. Puneți umplutura pe partea mai mare de aluat și rulați în ruladă, după care faceți forma unui melc.
5. Puneți chifla pe tavă, ungeți deasupra cu puțin unt. Același lucru faceți cu celelalte 3 bucăți de aluat. Puneți tava de copt la loc cald, pentru ca chiflele să crească încă o dată, pentru cca 30-40 de minute. Încingeți cuptorul până la temperatura de 180 grade.
6. Coaceți chiflele timp de 20 de minute.
Presărați chiflele calde cu zahăr pudră și lăsați-le să se răcească integral.
Poftă mare!