Reieșind din preț, caviarul roșu nu este un delicatese ieftin. Aceasta însă nu ne împiedică să cumpărăm acest produs, fie chiar și în cantități mici, pentru înfrumusețare a tartinelor pentru masa de sărbătoare. Iar achitând pentru produsul luat de pe raft , vrem să credem că, acesta nu conține conservanți. Este oare adevărat în realitate?
Nu vrem să vă indispunem, însă conservanți în caviarul roșu, și nu doar, întotdeauna există. Asta pentru că înainte de a ajunge pe rafturile magazinelor, produsul trebuie să fie neapărat sterilizat. Unica metodă de păstrare a calității caviarului roșu – este adăugarea conservanților și ambalarea produsului în condiții de vacuum. Această metodă ajută la păstrarea calității caviarului timp de 12 luni.
După standardele GOST, borcănașul cu caviar poate conține sare, ulei vegetal, adaosuri E400 (glicerină, pentru ca icrele să nu se usuce), E200 și E239 (antiseptic). Nimic altceva caviarul nu trebuie să conțină.