Oamenii de știință susțin, că copilul, încă din uterul mamei poate memoriza vocile iar după naștere recunoaște persoanele după voce. Pentru nimeni nu e secret, că în uterul mamei, copilul aude și diferențiază anumite sunete. Specialiștii Universității din Helsinki susțin de asemenea, că fătul este capabil să rețină cuvintele, iar după naștere poate recunoaște toate persoanele, care au fost alături de el și de mama lui toată sarcina.
Dezvoltarea creierului copilului are loc atât în uter, cât și după naștere. De aceea, se poate de spus, că micuțul poate reține sunetele auzite, aflându-se în burtica mamei. Specialiștii au efectuat un studiu. Aceștia au selectat un grup de femei, care erau aproape în a 29 săptămână de sarcină, care au ascultat doar silabele ”tatata”, rostite uneori cu o altă intonație sau cu alt accent. Viitoarele mame au ascultat acest sunet de sute de ori pe zi.
Atunci când copilul a apărut pe lume, specialiștii au făcut o scanare a creierului copilului, fiind totodată inclusă înregistrarea sunetelor ”tatata”. În rezultat, experții au văzut, că bebelușul reacționează la această înregistrare, adică mai exact - nu el, ci creierul lui.
Acum cercetătorii se străduie să stabilească termenul exact, când bebelușul care se află în uterul mamei începe să facă diferență dintre sunete. Studiile efectuate demonstrează, cât de importante sunt discuțiile cu copilul, în special atunci când se află în burtica mamei.