Anul care vine – va fi anul Caprei albastre , de aceea de pe masa de sărbătoare nu trebuie să lipsească bucatele, care îi voi fi pe placul caprei. Aflați, ce trebuie să gătiți, pentru ca anul nou să vă aducă noroc.
Așezând masa de sărbătoare, atrageți atenție cum aceasta este aranjată: ea trebuie să fie modestă, însă festivă: alegeți vesela de culoare albă, fără desen, la fel de laconică trebuie să fie și fața de masă. Iar șervețelele trebuie să fie de culori aprinse – albastru și verde, deoarece anume aceste culori sunt considerate principalele în anul care vine.
Decorați neapărat masa cu o compoziție mică din lumânări și ramuri de brad, legate cu funde de culoare albastră. Aveți grijă de decorul tacâmurilor.
Caprei îi place foarte mult verdeața – de aceea toate salatele, gustările și bucatele calde puse pe masă trebuie să fie înfrumusețate cu frunze de salată, pătrunjel, mărar sau ruccola.
Fructele și legumele – la fel sunt favoritele caprei: salatele din fructe și legume nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbătoare.
Pentru a nu supăra Capra , încercați să minimizați numărul bucatelor din carne, limitându-vă la mâncărurile preparate din pui sau iepure.
Și nu uitați despre produsele lactate – acestea pot fi diverse budinci și deserturi, salate și gustări cu cașcaval și bucate cu smântână.
Cel mai important însă, sărbătoriți Revelionul în compania celor mai apropiate persoane și neapărat într-o dispoziție bună!