Deseori, persoanele care consumă carne, nu cred că aceste pârjoale sunt absolut vegetariene!
Pentru cineva expresia ”pârjoale vegetariene” provoacă zâmbet. Persoanele vegane însă sunt adevărați bucătari, astfel încât pot prepara pârjoale din cartofi, mazăre, morcov, hrișcă sau chiar conopidă. Vreți să obțineți o rețetă?
Pârjoale din hrișcă cu cașcaval
Modul de preparare:
Hrișca se fierbe și se răcește.Cașcavalul se rade prin răzătoare și se adaugă la hrișcă. Se amestecă bine, adăugând și celelalte ingrediente. Din amestecul obținut se fac pârjoale mici. Se pun pe tavă, acoperită cu hârtie de pergament. Se coc în cuptorul încins până la temperatura de 200 grade timp de 20-25 de minute.
Pârjoale din mazăre
Modul de preparare:
Mazărea se spală și se lasă la înmuiat în apă peste noapte. După care, apa se strecoară iar mazărea se pisează în procesul de alimente. Dacă amestecul este uscat, adăugați puțină apă. Ulterior, adăugați mirodeniile, puțină făină și praful de copt. Puteți adăuga morcov ras prin răzătoare, varză sau verdeață tocată. Se formează pârjoale mici care se prăjesc în ulei.
Pârjoale din cartofi cu mazăre și verdeață
Modul de preparare:
Pe tigaie se încinge 1-1,5 linguri mari de ulei. Se adaugă ghimbirul și condimentele. Se prăjesc puțin. După care, se adaugă frunzele de spanac și mazărea. Se înăbușă 2-3 minute. Puteți adăuga 1-2 linguri de apă. Se gătește până lichidul nu se va evapora, se ia de pe foc și se răcește. Mazărea și spanacul se mixează cu blanderul, adăugând verdeața. Amestecul obținut se adaugă la pireul de cartofi împreună cu amidonul și crupa de griș. Se sărează și se amestecă. Se formează mici pârjoale, care se prăjesc în ulei până la o crustă maro-aurie.
Pârjoale din crupe de mei
Modul de preparare:
Meiul se prăjește în ulei. Se toarnă apa sau bulionul și se aduce până la fierbere. Se acoperă cu un capac și se fierbe la foc mic timp de 20 de minute. Se răcește. Se adaugă celelate ingrediente și se amestecă bine. Pîrjoalele formate se dau prin făină sau griș. Se prăjesc până devin maro-aurii.
Pârjoale din vinete
Modul de preparare:
Vinetele se taie cuburi mici și se prăjesc în ulei cu sare și condimente. Se răcesc și se mixează cu blanderul. Se adaugă cașcavalul ras prin răzătoare, crupele de griș/pesmeții/migdalele și verdeața. Se amestecă bine, se formează pârjoale, care se pun la frigider pentru 20-30 de minute. După care se prăjesc până devin aurii (sau le coaceți în cuptor).