Muștarul – este un produs indispensabil la bucătărie.
Vă puteți convinge singuri! Totul este genial de simplu! Chiar și o mică cantitate de muștar pe vârful unui cuțit poate scoate în evidență gustul oricărei mâncări! Tradițional, muștarul se asociază cu carnea, cârnațul și afumăturile. Asta pentru că, muștarul stimulează activ procesul digestiei, ajutând astfel organismul să facă față digestiei bucatelor grase. Totodată, muștarul conține un număr foarte mic de calorii. Mai mult, acest condiment – este un produs natural, fiind preparat fără conservanți, deoarece, muștarul este deja un conservant natural.
Muștarul servește drept protecție în cazul prelucrării termice a cărnii și a peștelui. El împiedică scurgerea sucului din carne, lucru care face carnea suculentă, moale și aromată.
Preparați pește cu muștar. Fileul de pește se unge cu muștar și se prăjește ușor pe tigaie. După care peștele se înăbușă cu ceapă sau se coace în folie de aluminiu. Muștarul cu gust moale este folosit la prepararea sosurilor pentru salate. Uleiul de măsline se amestecă cu muștar, se adaugă oțet de vin sau oțet balsamic și se amestecă.
Muștarul ”iubește” cartoful!
Muștarul se combină bine cu cartofii fri, cartofi copți sau fierți. Preparați sosul: amestecați uleiul de măsline, sucul de lămâie și muștarul.
Folosiți muștarul la marinadă – carnea va fi suculentă și fină. Dați frîu liber imaginației: muștar curat sau în combinație cu miere, ceapă și mirodenii.