Cu toții știm că nimic nu poate înlocui somnul și relaxarea nocturnă. Este foarte important să ne menținem sănătatea mintală și fizică, iar poziția în care ne aflăm în timpul somnului este importantă și dacă nu este cea corectă, ne poate afecta sănătatea. Specialiștii susțin că cea mai potrivită poziție de somn este pe partea stângă. Aceasta oferă organismului odihna de care are nevoie. Chiar și așa, această poziție nu este potrivită pentru toată lumea.
Există mai multe moduri în care oamenii preferă să doarmă, iar cele mai comune poziții par a fi pe partea stângă, dreapta, pe spate sau ghemuit.
Fiecare poziție în parte influențează sănătatea în mod diferit. Spre exemplu, dormitul pe spate poate fi periculos pentru persoanele care au astm sau apnee în somn, deoarece îngreunează respirația. Dormitul pe partea dreaptă poate agrava problemele digestive. Dormitul pe partea stângă ne ajută la digerarea elementelor nutritive și la eliminarea toxinelor rapid și eficient.
Dormitul pe stânga, cea mai sănătoasă poziție de somn
Dormitul pe partea stângă permite toxinelor din organism să se elimine mai ușor și ajută la îmbunătățirea funcției splinei. Acest lucru are ca rezultat un mai bun drenaj limfatic și un impact mai puțin negativ asupra sănătății noastre. Dr. John Douillard explică aceste beneficii mai în detaliu. Este incredibil cum poziția în care dormiți poate avea un impact asupra sănătății.
Dacă nu dormiți încă pe partea stângă ar trebui să faceți trecerea cât mai curând posibil. Fiecare dintre noi avem o poziție de somn preferată și este greu să schimbăm acest obicei, dar totuși putem face posibil acest lucru cu câteva ajustări minore.
Îți poți antrena corpul să doarmă pe partea stângă punând o lumină puternică în partea dreaptă. Corpul tău va dori în mod natural să se îndepărteze de sursa de lumină și prin urmare va schimba poziția pe partea stângă.
Contraindicații: Dacă te forțezi să adopți această poziție deși nu ești obișnuit cu ea, somnul tău poate avea de suferit. Dormitul pe partea stângă nu este recomandat celor care suferă de boli cardiovasculare.