Zeamă cu măruntaie de pasăre

Zeamă cu măruntaie de pasăre

-
//
03.11.2014

Zeamă cu măruntaie de pasăre

Mod de preparare:

Măruntaiele se spală şi se pun la muiat în apă rece pe 1-2 ore. Apoi ele se pun în apă rece şi se aduc repede la fierbere, îndepărtîndu-se spuma. Se fierb la foc slab pînă sînt gata. Ceapa, tăiată cuburi, se prăjeşte. În supă se adaugă rădăcinile, tăiate cuburi şi orezul spălat mai întîi în apă caldă, apoi în apă rece. Se adaugă ardei gras. Peste 15-20 minute se adaugă borşul fiert, ceapa prăjită, sarea şi condimentele. Se mai fierbe încă 4-5 minute. Se serveşte presărată cu verdeaţă.

Prepararea tăiţeilor: Adăugaţi la făină ouăle şi sarea dizolvată în apă. Faceţi aluatul tare, acoperiţi-l pentru 20-30 minute, pentru ca să se întindă mai bine. Pe masa presărată cu făină întindeţi aluatul într-o foaie subţire, lăsaţi să se usuce timp de 10-20 minute. Tăiaţi în făşii cu lăţimea de 4-5 cm iar apoi tăiaţi ca să obţineţi tăiţeii.

Zeamă cu măruntaie de pasăre

Sursa