Pilaf uzbec adevărat (Plov)

Pilaf uzbec adevărat (Plov)

-
//
16.10.2014

Pilaf uzbec adevărat (Plov)

Metoda de preparare

Pasul I. Orezul se spală în câteva ape. Ultima apă după spălare, trebuie să fie absolut cristalină.

Pasul II. Carnea se spală și se taie cuburi. 3 cepe și tot morcovul se curăță. Ceapa se toacă semiinele, morcovul – pai lung cu grosimea de 1 cm. Usturoiul se curăță de coaja superioară, însă nu se divizează în căței.

Pasul III. Ceaunul sau cratița cu fundul gros se pune la foc, se toarnă uleiul și se încinge până la apariția unui fum de culoare deschisă. Adăugați ceapa rămasă, prăjiți până când aceasta va deveni de culoare neagră. Aruncați-o din ceaun.

Pasul IV. Puneți ceapa în ceaun și amestecând-o în continuu, prăjiți-o timp de 7 minute până când va deveni aurie. Adăugați carnea până la apariția unei cruste. Adăugați morcovul și prăjiți fără a mesteca timp de 3 minute. Ulterior, adăugați totul și gătiți timp de 10 minute, amestecând ușor.

Pasul V. Frecați în palme chimen tul și coriandrul, adăugați în ceaun împreună cu berberisul. Sărați. Faceți focul mai mic și gătiți timp de 7-10 minute, până când morcovul nu va deveni moale. Turnați în ceaun apă clocotită cu 2 cm mai mult de pilaf. Adăugați ardeiul iute. Faceți focul și mai mic și gătiți timp de 1 oră.

Pasul VI. Spălați încă o dată orezul. Puneți orezul peste amestecul din legume și carne într-un strat drept, faceți focul mai mare până la maxim și turnați apa clocotită printr-o lingură cu găuri, în așa fel ca să acopere orezul cu 3 cm. Imediat ce apa nu va mai fi la suprafață, infingeți în orez căciuliile de usturoi, faceți focul mai mic până la mediu și fierbeți până când orezul este gata. Bateți ușor peste orez cu lingura găurită. Dacă sunetul în urma loviturii va fi sobru, faceți câteva găuri până la fundul cratiței cu ajutorul unei scobitori. Neteziți suprafața, acoperiți pilaful cu un talger, iar deasupra cu un capac. Faceți focul până la minimum și lăsați pilaful pentru 30 de minute.

Pilaf uzbec adevărat (Plov)