Cum se pregătește adevărata slănină ucraineană?

Cum se pregătește adevărata slănină ucraineană?

-
//
08.10.2014

Slănina este unul dintre cele mai îndrăgite produse din bucătăria națională ucraineană. Se consumă slănină sărată, dulce, coaptă, fiartă, marinată, umplută cu legume.

Cum se pregătește adevărata slănină ucraineană?

Cea mai bună se consideră slănina de pe părțile laterale sau de pe spatele porcului, aici ea este moale și uleioasă. Șoricul trebuie să fie subțire, structura trebuie să fie albă, moale și elastică.

Pentru sărare, se potrivește mai bine slănina groasă fără dungi late de carne. Slănina ucraineană poate fi preparată în diferite modalități, însă, există un secret cunoscut din cele mai vechi timpuri.

Să vedem, cum sărăm slănina ucraineană.

Rețeta de preparare a slăninii ucrainene este simplă și na va lua mult timp.

Cum se pregătește adevărata slănină ucraineană?

Modul de preparare: Slănina se taie bucăți, aproximativ de mărimea 15х7, șoricul nu se taie. Se unge abundent cu sare pe toate părțile (mai bine să folosiți sarea gemă mășcată). Curățați usturoiul (un usturoi – 7-8 căței), tăiați-l mărunt. Faceți cu cuțitul mici adâncituri în slănină, iar în fiecare puneți usturoi. După care, ungeți abundent cu piper (negru și roșu). Mărunțiți frunza de dafin și, de asemenea, ungeți fiecare bucată.

Puneți bucățile de slănină pe o farfurie plată, acoperiți cu un pachet de polietilenă, legați și lăsați pentru 1-2 zile la temperatura camerei (termenul de sărare depinde de mărimea bucăților de slănină și structura acestora). După care, puneți-le în frigider pentru 1-2 ore pentru ca sarea să înghețe. Înainte de a fi consumate, curățați slănina de sare și condimente. Se păstrează la frigider (cel mai bine în congelator). Termenul de păstrare - câteva luni.

Slănina sărată în acest fel va fi perfectă pentru tartine și va fi o adevărată delicatesă atât pentru o masa obișnuită cât și pentru o masă de sărbătoare.

Poftă bună!

Cum se pregătește adevărata slănină ucraineană?