În sezonul estival, noi, fetele, ne dorim să purtăm rochii și fuste vaporoase, care să ne pună în valoare picioarele sculptate. Dar pentru ce metodă de epilare să optăm, pentru a avea cât mai mult timp pielea fină și catifelată, fără fire de păr nedorite? Ana-Maria Iurcu, specialist în domeniul epilării cu zahăr, ne spune de ce această metodă este una dintre cele mai eficiente și benefice.
Ce presupune procedura de epilare cu zahăr?
Procedura de epilare cu zahăr presupune îndepărtarea firelor de păr nedorite cu ajutorul pastei de zahăr.
Cum îngrijim pielea înainte și după epilarea cu zahăr?
- Cu o zi sau două înainte de procedură, este indicat să folosim un scrub pentru a înlătura stratul de celule moarte. Este interzisă exfolierea în ziua epilării.
- Nu trebuie să aplicăm loțiuni sau creme.
- Dacă sunteți sensibilă la durere, puteți lua o pastilă analgezică cu 30 de minute înainte de procedură.
- Evitați hainele mulate pe corp și optați neapărat pentru lenjerie din bumbac.
- După procedură, timp de 24 de ore, evitați mersul la piscină, saună, sală de sport și expunerea la soare.
- Nu folosiți creme, odorizante, produse ce conțin parfum pe pielea proaspăt epilată.
- Nu utilizați produse exfoliante timp de 5 zile.
Câte tipuri de epilare cu zahăr există și care este diferența dintre ele?
Deosebim 3 tehnici: bandaj/manuală/spatulă. Toate oferă același rezultat, diferența constă în modul în care este efectuată procedura de epilare.
Tehnica bandaj o folosesc pe zonele mai mari, cum ar fi picioarele. Aceasta presupune folosirea unei paste de zahăr ultra moale, care este întinsă bine pe tot piciorul, urmând direcția de creștere a părului.
Spatula este de unică folosință, este folosită pentru zonele mai mici, cum ar fi mustața, axilele, zona intimă.
Iar tehnica manuală este cea mai populară și poate fi folosită la toate zonele corpului, deja depinde de cum îi este mai comod meșterului care realizează procedura.
Cât durează̆ efectul epilării cu zahăr?
Efectul epilării cu zahăr durează 3-4 săptămâni, m-am convins de asta atât eu, cât și clientele mele. Este uimitor că doar o dată în lună trebuie să te epilezi, efectiv viața devine mai ușoară.
Această procedură este permisă în timpul sarcinii?
Da, este permisă, chiar cu o săptămână înainte de data în care este planificată nașterea. Însă, în cazul în care faceți pentru prima dată epilare cu zahăr, e mai bine să alegeți trimestrul 2 și 3. Dacă aveț̦i unele complicații în timpul sarcinii, cereți acordul medicului care vă monitorizează sarcina. Câteva motive pentru care această procedură este indicată în sarcină: prag scăzut al durerii în comparație cu alte metode de epilare, nu sunt pericole de tăieturi, arsuri,l eziuni. Pasta de zahăr este naturală și hipoalergică.
Care sunt avantajele epilării cu zahăr?
Avantajele epilării cu pastă de zahăr sunt următoarele:
- Sugaring-ul înlătură nu doar firele de păr, dar și stratul de piele moartă;
- Piele fină și catifelată pe parcursul câtorva săptămâni;
- Este o procedură mult mai igienică, deoarece pasta are o concentraţie mare de zahăr, care împiedică răspândirea bacteriilor;
- Firele de păr reapar mai greu;
- Nu traumează pielea.
Recomanzi această procedură în condiții de casă?
Fără un curs de inițiere în epilarea cu zahăr, nu aș recomanda să experimentați la domiciliu cu epilarea sau cu prepararea pastei de zahăr în condiții casnice. Procesul epilării cu zahăr nu este atât de simplu precum pare, deoarece este necesar să ai anumite cunoștințe în domeniu, spre exemplu: să cunoști în ce direcție trebuie scoase firele de păr, cum să combini cele 5 densități ale pastei de zahăr, ce loțiuni și când să le utilizezi pentru a preveni apariția iritațiilor pe piele. De asemenea, epilarea desinestătător nu este cea mai comodă opțiune, îți obosește mâna, nu ești la fel de relaxată și asta îngreunează procesul. Nu e necesar să vă faceți griji în acest sens, pentru că eu sunt gata să vă ajut și să vă ofer oricând o experiență frumoasă, după care veți pleca relaxate și fără păr. (zâmbește)
Sursa: Mamaplus.MD