Să recunoaștem, apariția ridurilor de expresie în jurul ochilor nu este cel mai așteptat eveniment din viața unei femei. Stresul zilnic și mai ales oboseala sunt factorii primordiali care duc la apariția lor. Până la urmă, unicul lucru pe care poți să-l faci este să previi. Înainte de toate ar fi bine să știi că cremele și tratamentele anti-aging pot estompa ridurile, însă nu le pot șterge definitiv de pe chip.
Pe măsură ce trec anii, pielea își pierde elasticitatea și astfel apar ridurile. Printre primele semne ale îmbătrânirii de pe chip se numără ridurile din jurul ochilor, cunoscute adesea sub denumirea de “laba-gâștei”. Aceste riduri se formează în colțul extern al ochiului și au aspectul unei labe de gâscă, de aici și denumirea acestora.
Masajul facial poate fi o metodă eficientă de prevenire a ridurilor din jurul ochilor. Pentru a fi cu adevărat eficient, acesta trebuie făcut zilnic. Specialiștii confirmă eficiența masajului facial ca metodă de amânare a apariției ridurilor, întrucât acesta stimulează circulația sanguină, sporind oxigenarea celulelor pielii și menținând elasticitatea acesteia. Totuși, chiar dacă masajul pielii este folosit pentru prevenirea ridurilor, acestea tot vor apărea, la un moment dat, pe chip.
Eficiența masajului facial în combaterea ridurilor din jurul ochilor este dată de circulația stimulată. Stimularea circulației sanguine la nivel facial vascularizează intens zona masată, stimulând astfel regenerarea celulară. Mai mult decât atât, masajul facial menține elasticitatea pielii și detensionează mușchii feței.
Cum să îți masezi pielea pentru a preveni ridurile din jurul ochilor
Masajul facial ar trebui să facă parte din rutina zilnică de înfrumusețare. Poți folosi în timpul masajului o cremă anti-aging, la fel cum poți folosi și un ulei natural precum uleiul de cocos sau uleiul de argan.
Pentru a combate ridurile din jurul ochilor, aplică pe buricul degetului inelar o cantitate redusă de cremă a sau ulei natural, apoi masează zona din jurul ochilor cu mișcări circulare blânde. Realizează aceste mișcări începând din zona colțului intern al ochilului, către zona din colțul extern al acestuia, apoi urcă ușor cu degetul în sus, către sprâncene. Repetă aceste mișcări de 15-20 de ori, apoi treci la ochiul celălalt.