mamaplus

Cum te pregătești de drumul cu mașina cu trei copii mici. Sfaturi de la bloggerița Ana Maria Ivan

-
//
04.02.2020

Ana Maria Ivan, cunoscută pentru blogul său de succes, a publicat recent un articol despre călătoria cu mașina cu trei copii. În acest sens, bloggerița a ținut să împărtășească această experiență și altor mămici, oferindu-le un șir de sfaturi numai bune de urmat.

„Am ales să plecăm în prima săptămână din februarie la bunici încă de acum o lună. Sperăm ce-i drept, să găsim munți de zăpadă și nu primăvara venită prea devreme.

Prima oara când m-am încumetat să plec la drum cu 3, Achim avea o lună. Și am venit cu ei tot la mama. Drumul până la ai mei este de 2 ore, adică fix cât somnul copiilor și cam așa plec în 90% din cazuri...

La vară plecăm la Moinești în prima tabără copii-părinți (vă povestesc curând despre asta) și abia așteptăm să vedem cum facem un drum de 6 ore cu toți 3, dar măcar nu voi fi singură, căci va fi și tati cu noi.

Cum de plec singură la drum cu 3 copii?

Nu mi se pare că fac vreo grozăvie, deși dacă mă compar cu mine acum 5 ani când mi se părea de nerealizat drumul cu unul, acum sunt absolut minunat de curajoasă. 

Ma pregătesc cu tot ce e nevoie!

  1. Plec la ora lor de somn (90% dintre copii dorm în mașină, deci e cel mai bun moment de plecare la drum);
  2. Sunt mâncați și eventual și făcute nevoile;
  3. Am crănțănele, gustări (făcute de mine cu o zi înainte) și apă în mașină;
  4. Am haine de schimb;
  5. Am cel puțin o pătură în mașină;
  6. Încărcător mașina pentru telefon;
  7. Apă și cafea pentru mine;
  8. CD cu jocuri și cântece pentru ascultat în mașină;
  9. Plinul de benzină/motorină și lichidul de parbriz verificat să fie până sus;
  10. Verificate cauciucurile.

Ce NU folosesc copiii!

Masa de activități atașată la scaunul copiilor. (Nu este omologată de niciun producător, dar din păcate se vinde cu mare entuziasm peste tot, fără să spună cât de periculoasă devine).

În caz de accident aceasta devine „armă” lovind copilul cu ea și cu tot ce este pe ea.

În schimb copiii își iau câte un ghiozdan de mărime mică în care își iau ce își doresc, ca jucării sau cărți. De fiecare dată iau doar câte un lucru din el și îl închid și pun lângă ei sau jos la picioare.

Plec întotdeauna invers de trafic

Astfel că, mereu plec cu o zi înainte sau după, când știu că este traficul cel mai mare pe acel drum. Dimineața verific iar drumul în caz de zăpadă/accident/alte evenimente.

Testez drumul pentru a merge cu viteza corespunzătoare

Pentru că vreau să știu cum reacționează mașina în caz de ploaie sau zăpadă, când plec de acasă pe drum întins, fără mașini aproape de mine, pun frâna ușor mai tare. Așa văd dacă alunecă sau nu mașina și cât de greu sau ușor se pune frâna.

Atenție la vânt puternic! Vă poate dezechilibra mașina la viteză mare.

Sper să vă ajute sfaturile și să prindeți curaj să plecați și singure cu copiii. Dacă sunteți pregătite, nimic nu poate fi greu”, a scris mămica.