Muhammara – poți să îi spui cum vrei: sos, pastă, cremă, pateu… Tot ce contează că e un preparat extrem de gustos și chiar ușor de făcut, pe bază de ardei copți. Originar din Aleppo, Siria, muhammara poate fi servit ca o gustare de sine stătătoare, cu niște lipie proaspătă sau pâine prăjită fierbinte (alegere perfectă pentru post) sau lângă orice tip de friptură. Această rețetă este o adaptare a celei originale, folosind ingrediente care se găsesc cu ușurință la noi.
Timp:
- Timp de preparare: 15 min
- Timp de gătire: 15 min
- Gata în: 30
Ingrediente:
- 3 ardei grași roșii;
- 80 g de nuci;
- 2 căței de usturoi;
- /2 linguriță chimion;
- 1 linguriță zeamă de lămâie;
- 3 linguri pesmet/pâine uscată și pisată mărunt;
- 3 linguri ulei de măsline;
- ardei iute, sare și piper - după gust.
Mod de preparare:
Coace ardeii bine, pe toate părțile. Când s-au copt, scoate-i, pe rând, într-un vas plat, presară niște sare deasupra (ca să se ducă mai ușor coaja) și curăță-i.
Pune toate ingredientele în robotul de bucătărie și amestecă/procesează combinația până obții un rezultat omogen.