Paella este specialitatea culinară națională a Spaniei, care îmbină orezul cu legume și carne. Este o rețetă consistentă și extrem de delicioasă, iar în varianta originală se folosesc creveți, ardei gras, mazăre, orez și șofran.
Ingrediente:
- 100 g creveți curățați;
- 200 g midii;
- 50 ml vin alb;
- 2 ardei grași (unul verde și unul roșu);
- 1 ceapă tocată mărunt;
- 4 lg mazăre verde;
- șofran (câteva filamente);
- 2 lg ulei de măsline;
- 300 g orez arborio.
Mod de preparare:
- Puneți șofranul să se înmoaie în 4 linguri de apă călduță!
- Spălați bine orezul și scurgeți-l!
- Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie, adăugând ceapa și ardeii tăiați julien. Căliți timp de 5 minute!
- Adăugați orezul și turnați 1 litru de apă clocotită, puneți șofranul și amestecați!
- Acoperiți cu un capac și lăsați să fiarbă la foc mic până când orezul este aproape gata!
- Amestecați din când în când ca să nu se prindă de fundul tigăii! Completați cu apă dacă scade prea mult!
- Adăugați vinul, creveții curățați și midiile, lăsând să mai fiarbă încă 5-6 minute cu capac.
- Adăugați mazărea verde (dacă este crudă, trebuie fiartă înainte) și ornați cu verdeață!