Dacă ești un amator de burgeri, dar ții post, îți propunem să-i prepari acasă, din ingrediente vegetale. Sunt delicioși, sănătoși și ușor de gătit.
Ingrediente (pentru 4 burgeri): o conservă de 400 g de fasole, o ceapă tocată, 300 g ciuperci champignon, un sfert de cană de pătrunjel tocat, 2 căței de usturoi pisați, 4 linguri de pesmet, o lingură de tărâțe de psyllium (sau in măcinat), o linguriță de cimbru, o linguriță de coriandru măcinat, sare și piper după gust, ulei pentru prăjit; pentru servit – 4 chifle pentru burgeri, o roșie mare, o ceapă roșie mare, frunze de salată verde, 4 linguri de maioneză vegetală.
Mod de preparare: se pun fasolea și ciupercile tăiate felii în robot și se macină până se formează o pastă. Se mută într-un castron și se amestecă bine cu celelalte ingrediente, apoi se împarte compoziția în patru. Se încinge puțin ulei într-o tigaie mare, antiaderentă, și se adaugă burgerii unul câte unul. Se prăjesc ușor pe ambele părți și se pun apoi la scurs pe prosop de hârtie. Se taie chifla în două, se pune pe o jumătate o frunză de salată, peste aceasta, burgerul, apoi o felie de roșie și una de ceapă, se adaugă maioneză și se așază cealaltă jumătate de chiflă.