Cu acest desert, îi vei cuceri pe toți membrii familiei. Atât maturii, cât și copiii vor savura fiecare bucățică de prăjitură și te vor ruga s-o gătești din nou și din nou.
Ingrediente:
- 50 ml frișcă lichidă
Pentru decor:
- cireșe sau vișine în compot
- 3 linguri zahăr pudr
- 2 pliculețe zahăr vanilinat
- 250 ml frișcă lichidă foarte rece
Pentru garnisit:
- 1 praf sare
- 1 linguriță praf de copt
- 3 linguri cacao
- 150 g făină
- 150 g zahăr pudră
- 6 bucăți ouă
- 100 g ciocolată neagră
- 1 cană cireșe confiate
Mod de preparare:
1. Pentru aluat, se mixează ouăle cu un praf de sare și zahărul, până ce amestecul îşi dublează volumul și devine alb. Se amestecă făină, cacaua și praful de copt, iar amestecul se cerne. Apoi, cu delicateţe se adaugă lingură cu lingură în crema de ouă și se amestecă numai de jos în sus.
2. Tava de copt se unge cu unt, se toarnă amestecul și se coace 20 de minute. După coacere, se lasă 5 minute în tavă și apoi se scoate cu grijă și se lasă la răcit pe un grătar, dacă este posibil.
3. Între timp, frișca lichidă se mixează și, după ce a devenit spumă, se adaugă cele două tipuri de zahăr. Se mai mixează încă un minut. Fructele se scurg bine de zeama din compot.
4. Blatul se taie în pătrate egale și pătratul care va fi baza se însiropează ușor cu zeamă din compot. Se pune frișca, apoi fructele din compot, care se acoperă cu alt pătrat de aluat. După ce s-au pregătit toate, se topește ciocolata în frișcă lichidă și, după ce s-a răcorit, se ung prăjiturile și se așază câte o cireașă confiată. Se dau la rece măcar pentru o oră.