Bolile determinate de diferiți paraziți intestinali sunt un adevărat semn de alarmă pentru orice mămică. Din cauza tulburărilor pe care le pot determina paraziții în organismul copilului, tratamentul corect este elementar.

Paraziții intestinali: cum scăpăm de ei?

WORMEX este un sirop 100% natural, având în compoziție 11 extracte de plante, care acționează eficient pentru eliminarea rapidă a paraziților/viermilor intestinali și a ouălor acestora (giardia, limbrici, oxiuri, etc). Foarte important este faptul că este un sirop lipsit de reacții adverse și contraindicații, care se poate administra la orice copil cu paraziți intestinali, fără a afecta funcția hepatică (nu necesită monitorizarea transaminazelor pe durata tratamentului).

Indicaţii:

Parazitoze intestinale determinate de:

  • Giardia Lamblia
  • Ascaris Lumbricoides (limbrici)
  • Enterobius vermicularis (oxiuri)
  • Alte specii de viermi rotunzi, cilindrici sau laţi

Avantaje WORMEX:

Sirop 100% natural cu acţiune antiparazitară dovedită, omoară şi elimină eficient paraziţii intestinali şi ouăle acestora.

  • Ameliorează rapid simptomatologia asociată parazitozelor intestinale.
  • Are rol şi în prevenirea recurenţei parazitozelor intestinale.
  • Este o terapie sigură, lipsită de reacţii adverse gastro-intestinale, hepatice sau renale.

Cum acționează cele 11 plante din compoziția Wormex:

Embelia ribes este descris în Ayurveda ca cel mai bun tratament împotriva viermilor intestinali. Acţionează la nivelul gonadelor viermilor, împiedicând multiplicare lor. Studii clinice au demonstrat o eficienţă mai bună a acestui extract comparativ cu piperazine citrat împotriva Pheretima posthuma.

Butea frondosa – conţine un alkaloid denumit palasonin cu efect dovedit antihelmintic, în special în infestările cu viermi rotunzi (Ascaris lumbricoides). Studii in vitro au demonstrat acţiune antihelmintică comparabilă cu albendazol.

Picrorhiza kurroa – efect antihelmintic, dublat de un excelent efect hepatoprotector şi anticolestatic, demonstrat prin numeroase studii clinice.

Cyperus rotundus – efect benefic în reducerea simptomelor legate de paraziţii intestinali: diaree, lipsă apetit, dureri abdominale, balonări. Posedă şi moderat efect antihelmintic.

Ocimum sanctum – conţine uleiuri volatile şi eugenol, cu activitate antihelmintică. Studii clinice experimentale au demonstrat eficienţă similară cu levamisol împotriva nematodelor.

Swertia chirayata – efect hepatoprotector şi antihelmintic. Studii clinice in vivo au demonstrat o reducere semnificativă a ouălor de nematode în fecale după administrarea de Swertia chirayata.

Apium graveolens – eficient în special în prevenirea recurenţei paraziţilor intestinali.

Carum carvi (chimen) posedă efect vermifug dovedit clinic. De asemenea acţionează eficient în combaterea simptomelor parazitozelor intestinale datorită efectelor antispastic, antihistaminic, carminativ şi de stimulare a apetitului.

Holarrhena antidysenterica – acţionează excelent în dizenteria provocată de Entamoeba. Posedă şi efect antihelmintic.

Gardenia gummifera – efect antihelmintic, antimicrobian (Escherichia coli) şi antialgic.

Punica granatum – conţine un grup de alkaloizi denumit pelletierine, cu proprietăţi antihelmintice deosebite, în special împotriva Taenia saginata. De asemenea, reduce semnificativ simptomele asociate: disconfort abdominal, flatulenţă, nervozitate.

Paraziții intestinali: cum scăpăm de ei?

Mod de administrare:

  • 1 an – 3 ani: 5 ml de 2 ori pe zi, cu apă
  • 3 – 6 ani: 5 - 7.5 ml de 2 ori pe zi, cu apă
  • 6 – 12 ani: 10 ml de 2 ori pe zi, cu apă
  • > 12 ani: 10 – 15 ml de 2 ori pe zi, cu apă

În cazuri rare, când este necesară administrarea la copiii cu vârsta sub 1 an, doza pentru aceştia este de 2.5 ml de 2 ori pe zi, cu apă.

Durata tratamentului cu WORMEX este de minim 2 săptămâni, preferabil 4 săptămâni pentru eliminarea completă a paraziţilor şi a ouălor acestora. Cura se poate repeta după 3-6 luni, în funcţie de simptomatologie.