Castravetele este alimentul care nu trebuie să lipsească din meniul unei familii, deoarece are mai multe beneficii decât credeți. Pe lângă faptul că conține o mulțime de vitamine care întăresc sistemul imunitar, acesta este și elixirul frumuseții. Îl puteți consuma cu coajă sau fără, atât în salate, alături de alte legume, cât și copt la grătar sau murat.
De ce trebuie să includeți castraveții în meniu?
Conțin betacaroten, vitaminele A, B şi C, iod, calciu, magneziu și caliu.
Care sunt beneficiile lor?
- hidratează organismul,
- elimină toxinele,
- curăță rinichii,
- stabilizează tensiunea sangvină,
- împrospătează respirația,
- reduc nivelul de zahăr și de colesterol,
- scad durerea din articulații,
- ajută la slăbire.
100 g de castraveți conțin:
- 95% apă,
- 15 kcal,
- 0,1 g de grăsimi.
Masca din castraveți, mai bună decât produsele cosmetice scumpe!
- micșorează porii,
- ne scapă de punctele negre și de cearcănele de sub ochi,
- tratează ridurile,
- hidratează pielea,
- este un bun hipoalergenic.
Sursa: Mamaplus.MD