Cunoscut e faptul că legumele și fructele sunt extrem de benefice organismului uman. Mai mult decât atât, unele dintre produse reflectă perfect părți ale corpului și le furnizează substanțe nutritive.
Doctrina Semnăturilor – alimente asemănătoare organelor umane
Există o filozofie străveche împărtășită de adepți ai terapiilor naturiste. Potrivit doctrinei Semnăturilor, Dumnezeu i-a dat unei anumite plante o anumită formă și înfățișare… În creația sa, noi, oamenii, putem găsi semne și indicii cu privire la felul în care am putea folosi cel mai bine o anumită plantă.
✔ Morcovul și ochiul
Dacă tai morcovii este ușor să vezi că această legumă seamănă cu ochiul. Se pare că morcovii sunt utili pentru îmbunătățirea vederii. Au multe vitamine și antioxidanți, cum ar fi beta-carotenul, care reduce riscul degenerării maculei (depresiunea retinei la polul posterior al globului ocular), care este cauza pierderii vederii la persoanele în vârstă.
✔ Nuca și creierul
Nuca seamănă izbitor cu un alt organ din corpul uman – creierul. Asemănarea nu este surprinzătoare. Nuca este numită „aliment pentru creier”. Are un conținut ridicat de acizi grași, omega-3, care ajută la menținerea funcției creierului.
✔ Țelina și oasele
Tulpinile lungi de țelină arată ca oasele, şi sunt, de asemenea, folositoare pentru ele. Țelina este o sursă de siliciu, care face parte din structura moleculară a oaselor.
✔ Ciuperca și urechea
Taie o ciupercă în jumătate și vei vedea cât de bine seamănă cu o ureche umană. Adaugă și faptul că ciupercile se numără printre puținele alimente ce conțin vitamina D, contribuind la îmbunătățirea auzului.
Vitamina D este esențială pentru a avea oase sănătoase. Chiar și pentru cele de dimensiuni mici precum sunt cele din ureche, ce transmit sunetul către creier.
✔ Avocado și uterul
Forma fructului de avocado seamănă cu uterul. El este o sursă bună de acid folic, care reduce riscul displaziei de col uterin (condiție precanceroasă).
✔ Grapefruit și sânul
Similitudinea între citricele rotunde și sâni poate fi mai mult decât o coincidență. Grapefruitul conține o substanță numită limonoid, care împiedică dezvoltarea cancerului de sân.
✔ Roșia și inima
Dacă tăi o roșie, poți vedea că ea are mai multe camere, care seamănă cu structura inimii. Studiile au arătat că licopenul conținut în tomate reduce riscul de boli cardiovasculare la bărbați şi femei. Și, dacă roșiile se amestecă cu puțin ulei de măsline sau grăsimi, cum ar fi avocado, se poate crește de aproape zece ori cantitatea de licopen absorbită de organism.
✔ Ghimbirul și Stomacul
Rădăcina de ghimbir amintește de organele digestive. Totodată, ghimbirul ajută la răul de mare și la simptomele cauzate de mirosuri și gust acru. Cercetătorii din Danemarca au descoperit că rădăcina acestei plante sub formă de praf suprimă greața şi vărsăturile.
✔ Cartoful dulce și pancreasul
Alungitul cartof dulce este asemănător cu pancreasul şi contribuie, de asemenea, la funcționarea sănătoasă a acestuia. Cartoful conține beta-caroten, care este un antioxidant puternic ce protejează toate țesuturile corpului, inclusiv pancreasul, de afecțiuni asociate cu cancerul pancreatic sau cu îmbătrânirea.
✔ Fasolea și rinichii
Fasolea este bogată în nutrienți, însă are un indice glicemic mic. Consumul moderat de fasole ajută la scăderea tensiunii și menține nivelul normal al zahărului în sânge – ceea ce protejează rinichii.
Sursa: oracoolblog.wordpress.com, healthy.kudika.ro, garbo.ro
Sursa foto: garbo.ro