Încercați această salată și nu mai spuneți că bucatele de post nu pot fi gustoase! Singura condiție este să alegeți pentru acest fel produse de calitate, iar ceea ce veți obține vă va încânta cu siguranță.
MOD DE PREPARARE
1. Sărăm hrișca și o fierbem la foc mic timp de 12-15 minute.
2. Luăm de pe foc și lăsăm sub capac încă 10 minute.
3. Tăiem vânăta în cubulețe mici și o prăjim pe tigaie timp de 5 minute, adăugăm năutul fiert și prăjim alte 5-7 minute.
4. Tăiem roșiile în jumătate, ceapa – inele. Tocăm frunzele de coriandru.
5. Batem în blender tulpinile de coriandru, sucul de lămâie, uleiul de măsline și mierea, până obținem o compoziție omogenă. Adăugăm sarea, piperul și amestecăm dressingul obținut.
6. Adăugăm peste hrișcă vinetele prăjite cu năut, stafidele, ceapa, roșiile, chimenul. Turnăm dressingul și servim salata caldă.