Prăjitură cu miere la ceai

Prăjitură cu miere la ceai

-
//
01.03.2017

1 martie – alimente uscate  (se consumă pâine, legume crude, fructe proaspete, fructe uscate, miere, nuci).

Prăjitură cu miere la ceai

MOD DE PREPARE

1. Ungeți câteva pahare din sticlă termorezistentă sau cupe speciale cu unt. Înlăturați cotorul merelor (lăsați coaja) și sâmburele caiselor.

2. Tăieți merele în cubulețe, caisele – în patru și înlăturați sâmburii.

3. Tăieți bucăți subțiri de coajă de portocală și stoarceți sucul.   

4. Încălziți într-o  tigaie 2 linguri de ulei, puneți merele, caisele, coaja și nucile și prăjiți-le repede, aproximativ 2 minute la foc mic, amestecând continuu. Presărați deasupra scorțișoară și turnați ceaiul, sucul de portocală și mierea, amestecați, lăsați pe foc până la fierbere și faceți focul mare pentru de 2 minute.  

5. Turnați compoziția obținută în paharele unse (cupe) și lăsați să se răcorească pentru a fi consumate.

Prăjitură cu miere la ceai

Sursa