Baconul din piept este perfect pentru diferite bucate, conferindu-le un gust consistent și delicat.
MOD DE PREPARARE
1. Curățați usturoiul. Rupeți frunzulițele de cimbru de pe crenguțe. Tocați cât mai mărunt usturoiul împreună cu cimbrul. Amestecați cu muștarul și sosul Worcester până obțineți o pastă, condimentați cu sare și piper.
2. Ungeți cu sosul obținut bucățile de carne de porc și înveliți-le în folie alimentară, separat. Puneți la frigider și marinați 12-24 de ore. Scoateți din frigider cu 1 oră înainte de a da la cuptor.
3. Preîncălziți cuptorul la 180 °С. Înveliți fiecare bucată de carne cu fâșiile de bacon, legați cu sfoară de bucătărie.
4. Puneți carnea pe grilul tăvii și dați la cuptor pentru 25-30 de minute. Înainte de servire îndepărtați sfoara și lăsați 5-10 minute să se odihnească.