Vă prezentăm astăzi o rețetă de zi cu zi a unui mușchiuleț de porc înăbușit, cu un sos dens, aromat și bogat. Puteți înlocui carnea de porc cu carne de vită, curcat sau chiar pui. Singura diferență este timpul de înăbușire a cărnii.
MOD DE PREPARARE
1. Tăiem carnea bucățele. Tocăm mărunt ceapa, iar ardeiul în tăiem în cubulețe nu prea mari.
2. Într-o cratiță cu fundul gros încălzim la foc mare 2 linguri de ulei. Prăjim în câteva ture carnea, la foc iute, până se rumenește frumos pe toate părțile. Punem carnea într-o farfurie.
3. Reducem focul până la mediu și adăugăm ceapa. Prăjim, amestecând permanent, 3-4 minute. Adăugăm ierburile provensale și făina. Prăjim, amestecând, încă 1 minut. Adăugăm carnea.
4. Turnăm vinul și aducem la fierbere. Adăugăm roșiile pasate împreună cu sucul, amestecăm. Condimentăm, după gust, cu sare, zahăr și piper. Aducem la fierbere, reducem focul la minimum și înăbușim cu capacul pus până se înmoaie carnea.
5. Cu aproximativ 15 minute înainte de a fi gata, adăugăm ardeiul, usturoiul și măslinele mărunțite.
6. Închidem focul, lăsăm 5-7 minute cu capacul pus, apoi servim. Poftă mare!