Iarna nu ar trebui să urmăm diete stricte. Cum să procedăm în acest caz? Este bine totuși să învățăm a combina corect produsele și să mâncăm sănătos! În această salată am compensat caloriile din carnea de porc adăugând țelină și măr.
MOD DE PREPARARE
1. Tăiați tulpinile de țelină sub formă de pai. Fierbeți ouăle de prepeliță timp de 3 minute.
2. Tăiați pai merele și prunele uscate moi. La necesitate, prunele pot fi puse la înmuiat din timp. Tocați mărunt mărarul.
3. Tăiați felii carnea de porc coaptă, iar apoi feliile tăiați-le pai.
4. Puneți țelina, mărul, prunele și carnea într-un bol, adăugați jumătate din mărarul mărunțit, maioneza și amestecați. Maioneza poate fi înlocuită cu iaurt natural sau smântână, adăugând sare, piper, suc de lămâie și, la dorință, puțin muștar.
5. Puneți salata de farfurie, decorați cu ouăle de prepeliță, mărar și frunze de țelină.