A venit toamna răcoroasă. Unele domnișoare consideră că trebuie să poarte doar blugi și pantaloni în această perioadă. Doar că toamna este anotimpul ținutelor romantice și feminine, precum al rochiilor și fustelor. E important să le asortăm corect cu colanții. Vă propunem să citiți recomandarea stiliștilor italieni despre asortarea colanților cu rochiile și cu fustele. Principalul e să fim atente atunci când facem alegerea, pentru că aceștia pot să ofere stil unei ținute, dar și viceversa.    

Cum alegem corect colanții

1. Colanții universali, care se potrivesc cu orice rochie sau fustă, sunt cei care au culoarea exactă a pielii. Aceștia trebuie să aibă o structură mată, să fie netezi, moi la atingere. Nu alegeți colanți luciți de nuanță cafenie. Sunt considerați demodați. Nu optați pentru colanții cu o nuanță mai închisă decât pielea, chiar  dacă vreți să pară pielea mai bronzată. Culoarea colanților trebuie să fie cât mai aproape de nuanța pielii și, desigur,  optați pentru culorile mate. 

2. Dacă purtați haine mulate, alegeți colanți fără cusătură, ca să nu se vadă dedesubt.

3. Dacă preferați stilul clasic de oficiu, nu folosiți colanți cu imprimeuri sau desene.  Pentru costumul business sau pentru o imagine clasică, optați pentru colanții neutri, care trebuie să fie moi, netezi și mați, nicidecum luciți.Pentru mica rochie neagră nu alegeți colanți  foarte transparenți sau de culoare închisă, ci colanți cu cusutură pe picior, care vă va face mai suplă și mai înaltă.  

Cum alegem corect colanții

4. Dacă îmbrăcați o rochie sau o fustă de culoare închisă și o completați cu încălțăminte de culoare neagră, nu îmbrăcați  colanți subțiri. Ei trebuie să fie de culoare mai închisă, mai ales dacă rochia este confecționată dintr-o stofă groasă, precum lâna. Alegeți colanți semitransparenți dacă rochia este din material mai subțire, de exemplu din bumbac. Cu cât este mai ușoară rochia cu atât mai subțiri trebuie să fie colanții.

Dar în prezent  multe domnișoare încalcă această regulă și combină rochia de mătase cu colanți negri groși. Culoarea pantofilor, obligatoriu trebuei să se potrivească cu cea a colanților.

5. Rețineți că cizmele albe nu se încalță dacă ați îmbrăcat colanți negri, iar cizmele negre nu se potrivesc cu colanți de culoare natural.

6. Colanții albi cu imprimeuri îngroașă picioarele. Dacă aveți picioarele mai plinuțe, le puteți subția îmbrăcând colanți negri, gri-închis, cafeniu-închis, verde-închis. Dacă colanții se potrivesc cu încălțămintea, atunci vizual picioarele par mai lungi și mai subțiri.

Cum alegem corect colanții

7. Colanții cu desen se combină cu  o rochie sau fustă clasică de culoare neutră –neagră, albă, gri. Dacă aveți încredere în gusturile și stilul proprii, puteți combina desenul de pe colanți cu cel de pe rochie. Dar vă recomandăm  mai bine să nu riscați. Îmbrăcând colanți cu desen, mai bine combinații cu haina. Astfel veți scoate în evidență picioarele. Nu folosiți colanții care au desen pe orizontală sau cu  fâșii, aceste modele scurtează și îngroașă vizual picioarele.

8. Trebuie să combinați colanții și hainele după culoare. Rețineți că, dacă cumpărați colanți de culori aprinse, nu alegeți haine țipătoare. De exemplu, nu potriviți colanții galbeni cu o rochie galbenă sau albastru-strident ori  albastru-deschis cu o rochie roz-deschis, veți  arăta cel puțin stranie.

9. Dacă vreți să obțineți o imagine clasică retro, nu puteți evita colanții în buline. Se potrivesc pentru orice tip de picioare. Principalul este să alegeți mărimea bulinelor corect. Bulinele mici sunt recomandabile, pentru că nu vor îngroșa piciorul.

Cum alegem corect colanții

10. Dacă purtați pantofi cu vârful decupat, îmbrăcați orice tip de colanți. Unica regulă pe care trebuie să o respectați –la vârf colanții nu trebuie să aibă cusătură.

Sursa