Denumirea de „pui mexican” este un pic cam exotică, însă ingredientele sunt foarte accesibile. Puteți folosi și un pui, și o găină de casă. Rețeta originală prevede mais, sună cam neobișnuit, dar de fapt este vorba despre porumb obișnuit.
MOD DE PREPARARE
1. Adunăm toate ingredientele. Tăiem puiul în bucăți și alegem părțile care ne plac. Puteți folosi și puiul întreg.
2. Prăjim bucățile de pui în puțin ulei. Puteți înăbuși carnea cu capacul pus, în așa mod ea se va pregăti mai repede. Concomitent, tăiem ceapa și usturoiul. Scoatem carnea și prăjim ceapa și usturoiul în aceeași tigaie, nu prea mult, 3-4 minute. Ceapa trebuie să se înmoaie puțin.
3. Tăiem mărunt roșiile și le adăugăm în tigaie, peste ceapă. Puteți curăța roșiile de coajă, atunci sosul va fi mai omogen. Dacă nu aveți roșii proaspete, puteți folosi roșii conservate în suc propriu. Sărăm și adăugăm condimentele. Cât privește ardeiul chili, puneți în funcție de cât de iute vreți să iasă carnea. Bucătăria mexicană este iute și nu place oricui.
4. Punem carnea peste sos. Amestecăm, acoperim cu capacul și dăm focul la minimum. Înăbușim aproximativ 20 de minute. Rămâne să adăugăm porumbul. Mai lăsăm pe foc vreo 5-10 minute. Verificați dacă puiul este gata. Serviți cu orez fiert, piure de cartofi sau legume proaspete și pâine.