Minestrone (o supă densă, cu multe ingrediente) este un fel de mâncare italian, ușor, din legume de sezon, uneori cu orez sau paste. Supa Minestrone este forte populară în Italia. Astăzi vom pregăti o versiune light a rețetei. Apropo, puteți folosi orice găsiți prin frigider: țelină, dovlecei, varză, broccoli, spanac și alte legume.
MOD DE PREPARARE
1. Tocați mărunt o ceapă de mărime medie și câțiva căței de usturoi.
2. Puneți la foc o cratiță cu fund gros. Turnați 2-3 linguri de ulei de măsline.
3. Adăugați ceapa și usturoiul și prăjiți 3 minute, amestecând continuu.
4. Tăiați tulpina de țelină și, după ce ceapa devine transparentă, adăugați țelina în cratiță.
5. Dovlecelul tăiați-l cubulețe cu latura de 6-8 mm. Puteți folosi zucchini sau vinete. Adăugați în cratiță și prăjiți.
6. Tăiați 5-6 roșii cherry în 2 sau 4 părți. Adăugați-le în cratiță.
7. Stoarceți sucul de la o lămâie și turnați-l peste legume.
8. Tăiați mărunt varza chinezească sau de Savoia. Ele sunt mai moi decât varza obișnuită.
9. Turnați în cratiță 1,5 litri de bulion de legume, de pui, de ciuperci sau apă simplă.
10. Lăsați să fiarbă legumele. Cei mai tari sunt dovleceii, așa că puteți verifica gradul de pregătire după aceștia. Adăugați varza și fasolea. Ea va conferi supei consistență. În principiu, vă puteți lipsi de aceasta.
11. Fierbeți alte două minute și luați de pe foc. Supa este gata.
Poftă bună!