Atunci când folosim aparatul de ras, ceara sau alte produse pentru epilare în condiţii casnice, ne lovim deseori de înroşiri şi iritaţii. Pentru a evita aceste consecinţe neplăcute şi disconfortul, vă recomandăm câteva trucuri utile.
1. Înmuiaţi corect pielea
Secretul constă în faptul că pielea trebuie înmuiată pentru doar câteva minute, atunci părul va fi îndepărtat uşor, iar pielea nu se va irita. Însă dacă aţi petrecut deja în baie o perioadă mai îndelungată, iar pielea s-a înmuiat prea tare, procesul de îndepărtare a părului se poate solda cu înroşirea pielii şi tăieturi dureroase.
2. Folosiţi scruburi naturale
Pentru a evita creşterea firelor de păr sub piele, vă recomandăm să folosiţi scruburi înainte de epilare. Cel mai bine este să folosiţi produse naturale: amestecaţi o lingură de zahăr cu două linguri de ulei de măsline. Scrubul natural este gata de folosire.
3. Manipulaţi corect aparatul de ras
Nu ignoraţi recomandările despre frecvenţa schimbării lamelor aparatului de ras – din cauza lamelor tocite rasul ocupă mai mult timp, ne tăiem, pielea se irită, iar firele de păr cresc sub piele. Schimbaţi lamele la fiecare 5-10 folosiri şi încercaţi să nu apăsaţi tare cu aparatul pe piele.
4. Gândiţi bine procedura de epilare
Aceasta este necesar pentru a reduce riscul de traumatizare a pielii – dacă treceţi cu lama de mai mult de două ori, pielea se va înroşi şi se va irita. Pentru un bărbierit corect, începeţi de la glezne şi urcaţi spre genunchi.
5. Folosiţi uleiuri naturale
Pentru a vă proteja cât mai bine pielea de iritaţii după epilare, aplicaţi imediat după procedură un pic de ulei. Acesta hidratează şi calmează pielea, îndepărtează roşeaţa şi face pielea netedă şi catifelată.
6. Încercaţi mierea
Mierea este alternativă bună pentru uleiurile calmante – datorită proprietăţilor sale, aceasta calmează cu succes iritaţiile şi inflamaţiile. Aplicaţi-o pentru 15-20 de minute, apoi spălaţi-o cu apă caldă.
7. Folosiţi săpun pentru copii
Există multe produse care pot fi folosite în loc de creme de ras, începând cu săpunuri şi terminând cu balsamurile pentru păr. Însă varianta optimă este săpunul pentru copii – el asigură un bărbierit curat şi protejează pielea împotriva inflamaţiei.
8. Folosiţi deodorante organice
Îndepărtarea părului, oricât de grijulie ar fi, lasă pe pielea noastră o mulţime de fisuri microscopice, care au nevoie de timp pentru a se cicatriza. Tocmai de aceea după îndepărtarea părului de la subraţ nu este bine să folosiţi deodorante obişnuite. Varianta optimă este să folosiţi, imediat după ras, un produs organic, care nu conţine spirt şi alte concentrate. Dar cel mai bine este să treceţi la deodorante naturale o dată şi pentru totdeauna.
9. Folosiţi loţiuni naturale de lapte
Puteţi pregăti astfel de loţiuni în condiţii casnice – amestecaţi lapte şi apă în proporţii egale. Aplicaţi compoziţia de lapte pe piele cu o cârpă moale, iar apoi clătiţi cu apă călduţă. Deosebit de eficientă este această metodă pentru cele care au încălcat regulile precedente şi are pielea iritată.
10. Folosiţi balsam de buze împotriva micilor hemoragii
Dacă v-aţi tăiat întâmplător, iar sângele nu se mai opreşte, o metodă simplă, dar eficientă este balsamul de buze. Aplicaţi puţin produs pe degetul curat, apoi frecaţi uşor locul tăieturii. Acesta opreşte hemoragia şi calmează sângele.