Porumbul copt pe gril este perfect pentru picnicurile în natură. De altfel, porumbul este la fel de bun atât gătit pe cărbuni, cât și în cuptorul aragazului.
Rețeta 1. Porumb copt cu usturoi
Încălziți cuptorul la 200 ºС. Curățați și tocați mărunt usturoiul. Spălați, uscați și tăiați mărunt verdețurile. Bateți cu o furculiță untul încălzit la temperatura camerei, adăugați usturoiul, verdeața, sarea și ambele feluri de piper. Amestecați. Curățați porumbul de pănușe și mătase. Spălați, fierbeți până este pe jumătate gata, răciți porumbul. Ungeți uniform fiecare porumb cu unt, înveliți-l în folie și coaceți în cuptorul aragazului timp de 20-40 de minute.
Rețeta 2. Porumb în bacon
MOD DE PREPARARE
1. Înveliți fiecare știulete în bacon și fixați cu scobitoare.
2. Mărunțiți ardeiul chipotle cu ajutorul robotului de bucătărie sau cu blenderul până obțineți o masă omogenă. Mutați într-un bol, adăugați untul și mierea.
3. Stropiți grilul cu spray alimentar și fixați-l deasupra cărbunilor încălziți la temperatură medie.
4. Ungeți bine porumbul învelit în bacon cu compoziția de miere și unt și aranjați știuleții pe gril.
5. Gătiți, întorcând la fiecare 2-3 minute și stropind regulat cu glazură, în decurs de 20-25 de minute.
Rețeta 3. Porumb copt în stil thailandez
Încălziți cuptorul la 190 °C. Puneți fiecare porumb pe o folie și presărați cu ardeiul și coriandrul tocat. Puneți câte o bucățică de unt în vârful fiecărui porumb. Înveliți strâns în folie. Coaceți timp de 25 minute. Serviți fierbinte. Poftă mare!